5 °C Stjørdal, NO
19/03/2019

Sommerfestival blir større

|| Sie Gubba er det største trekkplasteret under Frosta Sommerfestival i år. Samtidig utvides festivalen fra en til to dager.||

Martin Aaknes har bred erfaring fra utelivs- og festivalbransjen og drev blant annet Uptown Bar i Stjørdal i seks år. Han har også vært festivalsjef for Sommerfestivalen i Selbu, og vært med i arrangørstaben bak andre festivaler og større arrangementer.

– Det at Aaknes nå kommer inn ser jeg på som svært positivt da han har både nettverket og kompetansen til denne type festival. Dette gir meg muligheten til å fokusere på det som er min spesialitet som er leveranse av lyd,lys og scene gjennom mitt firma Mobil Lyd, forteller Jørgen Holltrø.

Aaknes sier at det er Holtrø sin ære at det ble festival i fjor. 

– Vi har fått svært god respons på utvidelsen til en ekstra dag og det er lokale krefter som skal sette standarden for festivalen på fredagen. Utvidelsen av en ekstra dag blir et innendørsarrangement i ølteltet som gjør oss helt uavhengig av været. Men kapasiteten er kun 400-450 personer, så de som har tenkt seg dit den kvelden bør allerede nå kjøpe seg billetter da de går unna for tiden. Hammers Harem og Bøgda som er godt etablerte band fra Frosta og som de fleste frostinger har et forhold til skal spille på fredagen, forteller Martin Aaknes i en pressemelding fra Frosta Sommerfestival.

Han understreker viktigheten av at festivalen forankres i lokalmiljøet, både med band og leveranser. Jan Inge Faanes som er utflytta frosting er trommeslager i Hammers Harem.

Coop Storlien artikkelnivå

– Vi gleder oss til å spille i Småland. Jeg er født og oppvokst på Vikaleiret, og kona er frosting, så vi er godt forankra i bygda, forteller han.

Bandet har spilt på Frosta før også, også på festival i Småland. Det var i 2012 – samme året som Sie Gubba sist sto på scenen i grenda. Nå kommer haremet tilbake, med låta «Vårres fjøl» som spilles jevnlig på NRK P1 og en vokalist som har tilbragt høsten på tv-programmet «The Voice». 

– Det blir artig med mer festival i Småland, og nå tror jeg den har funnet sin riktige profil. Den type kveld i teltet tror jeg er rett for festivalen. At festivalen er i gang igjen tror jeg blir veldig bra for bygda, sier Jan Inge Faanes, som håper bygda støtter opp om festivalen. 

Fra før er det kjent at Sie Gubba blir festivalens trekkplaster i Småland den 7. juli.

– Dette er helt klart et større band en hva vi hadde i fjor og vi har stor tro på at vi skal fylle arenaen i år. Support band til Sie Gubba blir ingen ringere enn countrybandet Harlekin fra Stjørdal. De er også skikkelig i vinden om dagen og har nettopp sluppet flere låter på Spotify.

Magne Almås som er gitarist og en av grunnleggerne av Sie Gubba sier de har spilt på festival der tidligere med kjempesuksess, og de gleder seg skikkelig til å komme tilbake til Frosta.

– Vi spiller over hele Norge, også på mange mindre plasser som har en egen festival, så det bør absolutt være et marked for det. Det tror jeg har en sammenheng med at de tradisjonelle bygdefestene på lokalet er borte, sier Magne Almås. 

Den nye festivalsjefen er takknemlig for all godvilje festivalen har blitt møtt med på Frosta, og ønsker at frostingene skal føle at det er «sin» festival.  

– Vi har fått kjempegod hjelp av Ole Jørgen Hopmo i Småland Velforening som var veldig behjelpelig med det meste både før og etter festivalen. Vi ønsker å overlevere en stor, stor takk til alle som har bidratt, forteller Martin Aaknes.

Les forrige sak:
||
Ledet, men måtte gi tapt mot Rosenborg

  Allerede etter fire minutter sendte Ole Kristian Rødahl Stjørdals-Blink opp […]

Close