9 °C Stjørdal, NO
23/09/2020

Sommerjobb med rydding en hel måned

Disse to skal rydde ved et 20-talls vann

Ingrid Skjei (18) og Siri Hammer Gjevik (18) skal fra 1.juli og hele måneden rydde kommunens mange ferskvann. Naturvernforbundet er deres arbeidsgiver når sommerjobben utføres. Ingrid Skjei (18) og Siri Hammer Gjevik (18) skal fra 1.juli og hele måneden rydde kommunens mange ferskvann. Naturvernforbundet er deres arbeidsgiver når sommerjobben utføres.

Ferskvannspatruljen består av to jenter med en helt spesiell sommerjobb. Ingrid Skjei og Siri Hammer Gjevik skal oppsøke alle vann i Stjørdal. Her skal de rydde søppel de finner en hel måned.

Etter en utlysning av sommerjobb for to ungdommer tidligere i vår, kom det inn flere søknader som til slutt resulterte i at Ingrid Skjei fra Elvran og Siri Hammer Gjevik fra Skatval fikk tildelt sommerjobb. Arbeidet består i å rydde plast og avfall lags våre innlandsvann. Det er Naturvernforbundet i Stjørdal som ansetter jentene. Mandag 1. juli starter de med å rydde fra Hegra festning til Ytteråsvatnet og Romsjøen. Over 20 vann skal oppsøkes og ryddes.

– Vi synes vi er heldige som har en betalt sommerjobb ute i naturen. Ferskvannspatruljen gir oss en helt spesiell oppgave ute ved Stjørdal sine vann en hel måned, sier Ingrid Skjei og Siri Hammer Gjevik.

De to skal nå i gang med et helt unikt og nyskapende prosjekt i landet. Ellen Andersson er leder i Naturvernforbundet i Stjørdal. Forbundet lokalt har søkt om midlene via tiltakspakken for marin søppel hos Miljødirektoratet. Ideskaper lokalt er Rune Sagen fra Hell, kjent fra strandryddedagen. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Ingrid Skjei (18) og Siri Hammer Gjevik (18) er klare for en spesiell sommerjobb. Bak står Ellen Andersson, Tommy Lindqvist, Rune Sagen, Bjørn B. Skjei og Morten Harper.
Ingrid Skjei (18) og Siri Hammer Gjevik (18) er klare for en spesiell sommerjobb. Bak står Ellen Andersson, Tommy Lindqvist, Rune Sagen, Bjørn B. Skei og Morten Harper.

Jentene skal ha på gule vester på land og når båt tas i bruk benytter de redningsvester. Trondheimsfjorden Båtutleie stiller båter til disposisjon, og Kristoffersen Bil låner ut en varebil med henger. Vannkoordinator Bjørn B. Skei følger prosjektet som er unikt i landet. Målet er å gjøre Stjørdal sine vann og strender i innlandet renere og penere. Patruljen tar gjerne imot hjelp fra folk langs vannene, og er også åpne for små puste- og drikkepauser med prat langs ruten. Så det er bare å ta kontakt med jentene underveis. De vil også være synlige på egne Facebook- og Instagram-kontoer. Estimater før oppstart kan dreie seg om mange fulle sekker med avfall, men de to som skal benytte telt som bolig ute i felten, er litt usikker på hva som venter.

Her kan du følge Ferskvannspatruljen på Facebook!

– Vi er jo engasjerte i miljøspørsmål begge to. Det er en nyttig jobb å rydde det vi finner av plast. Glassflasker, engangsgriller og aluminiumsbokser vil vi nok finne, sier Siri Hammer Gjevik som har deltatt på klimamarsj i Trondheim.

Begge er akkurat ferdig med andreåret ved Ole Vig videregående skole. I sommerferien tjener de lønna si ved å oppsøke et 20-talls vann i tjeneste for Naturvernforbundet. Hele juli måned er avsatt til jobben.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen)
Trafikkstasjonen stenger i en uke

Vegvesenet stenger elleve trafikkstasjoner i deler av sommeren

Close