5 °C Stjørdal, NO
03/12/2020

Sommerjobb til alle 10. klassingene

– Det er viktig at kommunen tar godt vare på ungdommene, og det synes jeg de er flinke til

NYTTIG LÆRING: Petter Østtun (16) er veldig takknemlig for at kommunen legger så godt til rette med sommerjobber for bygdas ungdommer.

16-åringen Petter Østtun er en av 58 ungdommer i Meråker som har fått kommunal sommerjobb. Han skryter veldig av kommunen og tilbudet.

– De har vært veldig flink til å legge til rette for oss ungdommene, sier Petter Østtun. 16-åringen, som gikk ut 10. klasse ved Meråker skole i vår, var elevrådsleder. Nå blir han snart videregående-elev, men liker veldig godt det kommunen gjør for bygdas ungdommer.
– Kommunen har tilbudt alle 10. klassinger en og to uker med sommerjobb. Attåt har enda flere fått muligheten, sier Østtun.

Snekkering og vedlikehold

Selv har han vært en uke i sommerjobb ved Meråker videregående skole, der han har jobbet side om side ved driftsansvarlig Nils Martin Bitnes.
– Vi klippet plener, malte skiskytterblinker og gjorde andre vedlikeholdsoppgaver, sier Østtun, som jobbet der sammen med jevngamle Magnus Ingstadbjørg Borten. – Så ble det litt «skjitprat» innimellom da, flirer 16-åringen.
Petter Østtun har sommeren bortimot fullbooket. En uke i kommunal sommerjobb kombineres med tre-fire uker som feriehjelp hos Komplett Bygg.
– Jeg har vært med og hjulpet snekkerne i tre uker, og kanskje blir det ei uke til. Så da blir det veldig bra. Kjekt å tjene penger, og samtidig er det veldig nyttig og fin læring, sier Østtun.

Best mulig i bygda

Kommunen har nyttiggjort seg ungdommene i store deler av bygda. Det er utført mye og bra vedlikeholdsarbeid ved mange kommunale anlegg og virksomheter.
– Det er viktig at kommunen tar godt vare på ungdommene, og det synes jeg de er flinke til. I tillegg til å tjene penger er det veldig greit for mange av oss å få jobberfaring, sier Østtun, som er opptatt av lokalsamfunnet og ungdommens muligheter i heimbygda.
– Jeg var leder i elevrådet og målet har hele tiden vært å få til det så bra som mulig for flest mulig i bygda, sier 16-åringen.

Full skisatsing

Selv er han ferdig ved ungdomsskolen, og når sommerens arbeidsøkter er over venter en ny hverdag. Nå er det ski som blir førsteprioritet.
– Jeg skal starte på skilinja ved Meråker videregående skole, så nå blir det full satsing, sier gudåbyggen som blir førsteårsjunior i skisporet kommende sesong. At han skal satse på ski i heimbygda var det aldri noen tvil om.
– Jeg begynte å satse seriøst på ski i fjor, og nå skal jeg prøve å bli så god som mulig. Først blir det trolig 3- eller 4-årig videregående skole, så har jeg planer om å fortsette med grunnfag etterpå. Derfor blir jeg nok i bygda, ja, sier Petter Østtun.

Kanskje snekker

Samtidig som han satser på langrenn, må han også tenke på andre yrkesveier, og i sommer har han fått smaken på snekkerarbeid.
– Det var artig å være med Komplett Bygg. I tillegg gir det litt ekstra styrketrening, for det er mange tunge løft når man er snekker. Jeg har vært med å bygge et anneks på Teveldalen, og de jobber med nye hytter i Fagerlia. Det var skikkelig artig å være med på, så kanskje jeg skal bli snekker når langrennskarrieren er ferdig, sier Petter Østtun.

 

Les forrige sak:
Vår mening: Gode lokale smaker inntar sentrum

Stjørdals-Nytt sin "lilleleder" onsdag 29. juli 2020

Close