15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

Sommerjobb til friluftsinteressert ungdom

Skal rydde avfall og søppel langs vann og vassdrag i innlandet

NATURVERNFORBUNDET TILBYR SOMMERJOBB: Morten Harper (fra venstre), Ellen Andersson og Rune Sagen ansetter to ungdommer i en hel måned i juli. De to ungdommene over 18 år skal rydde søppel og avfall langs og ved vassdragene i kommunen. NATURVERNFORBUNDET TILBYR SOMMERJOBB: Morten Harper (fra venstre), Ellen Andersson og Rune Sagen ansetter to ungdommer i en hel måned i juli. De to ungdommene over 18 år skal rydde søppel og avfall langs og ved vassdragene i kommunen.

Naturvernforbundet i Stjørdal tilbyr nå sommerjobb for to ungdommer i en måned. Oppdraget består i å rydde avfall og søppel langs vann og vassdrag i innlandet. Ungdommene skal disponere båt og rapportere om funn av mengde søppel.

Ryddejobben langs fjære og fjord utvides nå også til innlandsvann. Naturvernforbundet i Stjørdal og Meråker har fått tildelt midler til et pilotprosjekt. De søker etter to voksne ungdommer som ønsker seg sommerjobb med å rydde avfall i innlandet. Leder Ellen Andersson i forbundet lokalt sier hun ønsker seg to arbeidslystne ungdommer en hel måned som kan ta i et tak.
– Dette er midler som Naturvernforbundet sentralt har fått videreført til dette prosjektet via Miljødirektoratet. Det er midler avsatt til å foreta opprydding ute i naturen. Vi har fått bevilget 105 000 kroner. Det gir rom for å lønne to ungdommer en måned i sommer, sier en begeistret Ellen Andersson. Ideen har utspring fra erfaringer som Rune Sagen fra Hell har gjort i forbindelse med strandrydding gjennom flere sesonger. Sagen sier det trengs opprydding også i innlandet og spesielt rundt og ved ferskvann.
– To ungdommer vil få sommerjobb og da snakker vi om hele juli måned. De vil få opplæring i bruk av båt etter som de skal bevege seg langs strandkanten på flere av våre vann. Vi vet det ligger plast, blikkbokser og flasker ute i naturen, også i bekker nedstrøms vannene. Disse ungdommene får utrette en viktig jobb samtidig som de tjener sin lønn disse ukene i juli, sier Sagen.

Evaluerer etter mange sekker med søppel

Naturvernforbundet som nå blir arbeidsgivere og koordinatorer en hel måned for to ungdommer, krever at de som søker innehar førerkort klasse B. De må gjerne være interessert i friluftsliv og miljøspørsmål. I en bok skal de rapportere hva de finner i naturen. Morten Harper er styremedlem i forbundet og har formulert søknaden som nå gir over 100 000 kroner til formålet.
– Vi ser på dette som holdningsskapende arbeid. Samtidig er det fint at vi kan tilby lønn til ungdommer i sommer. Vi har opplevd stor deltakelse i strandsona med rydding. Nå er det så vidt vi vet første gang at innlandet med ferskvann blir ryddet. Trondheimsfjorden Båtutleie stiller med opplæring i båtbruk og med båt som egner seg, sier Morten Harper.
Ca 20 arbeidsdager venter de to som søker etter denne sommerjobben i juli måned. De to som ansettes får utdelt vester, de kan gjerne også ta imot frivillig assistanse under arbeidet. Søknad med begrunnelse for søknad og CV sendes snarest: stjordal@naturvernforbundet.no. Eller til rune.sagen@online.no.

Les forrige sak:
Fylkespolitikere, lokale politikere og Joar Northug fra Statens vegvesen møtte samferdselsstatsråd Jon Georg Dale da E14 var tema.
– Vi må oppgradere E14 og gi veien prioritet

Samferdselsministeren med E14-lovnader

Close