1 °C Stjørdal, NO
26/10/2021

Spar Hegra uke 43
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Sommertilbudet regnet med 36 deltagere – nå nærmer de seg 200

Nå må de som ønsker å være med stå på venteliste

Jeanette Wagelid har grunn til å smile foran en hektisk sommer. Jeanette Wagelid har grunn til å smile foran en hektisk sommer.

De planla tre sommercampgrupper med 12 deltagere. Nå nærmer Grip Klatring Stjørdal seg 200 deltagere.

– I dag ble det bekreftet at Carbon fritidsklubb kommer med en gruppe på 20 deltagere. Dermed har vi nå 182 deltagere på våre sommercampuker.

Jeanette Wagelid er daglig leder for klatreparken nede på Tangen, og har det siste året slitt med å holde det nyåpne senteret i drift. Heldigvis vil årets sommer bidra til å pynte på resultatet.

– I utgangspunktet startet vi med tre grupper á 12 personer. Så ringte kommunen og ville kjøpe plasser på vegne av byens barn og unge. Dermed økte vi til fem grupper med 24 personer, som vi igjen deler inn i to undergrupper, forteller hun.

Tilbud til førsteklassinger

Men det stopper ikke der.

– Fra publikum fikk vi høre at førsteklassingene ikke hadde noen fritidstilbud i sommer, og da kastet vi oss rundt og laget et tilbud for dem også. I tillegg kom Carbon og ønsket et tilbud for sine i alderen 13 til 16 år, og den avtalen fikk jeg bekreftet i dag. Det betyr at vi i sommer skal arrangere 16 sommercampuker, forteller Wagelid.

I tillegg skal Røde Kors også benytte seg av klatresenteret i skoleferien, som kommer til å holde åpent hver eneste uke.

– Med unntak av fellesferien i ukene 28 til og med 30, skal vi kjøre sommercampuker. Alle plasser er opptatt, og de som nå ønsker å være med må sette seg på venteliste, forteller hun.

Allsidige uker

Sommercampukene på klatresenteret inneholder langt fra bare klatring. Er været bra, får deltagerne fra åtte år og oppover anledning til å ta med badeklær for en dukkert i Trondheimsfjorden. Grilling, klatring og andre sportsaktiviteter står også på programmet. De eldste skal også få muligheten til å klatre på klatrefeltet New Wave på Tønsåsen.

– Vi har også kjøpt inn en slakk line som deltagerne skal få forsøke seg på. Dessuten har vi funnet frem noe eldre aktiviteter som strikkhopping, paradis og hoppetau som de skal få holde på med, forteller Wagelid.

På grunn av den formidable etterspørselen må klatresjefen lære opp flere instruktører.

– Jeg skal ha hovedansvaret, men med meg skal jeg ha seks ungdommer som skal være instruktører. Fire av dem skal jeg kjøre et instruktørkurs for allerede til helgen. Alle er i utgangspunktet klatrere, sier Wagelid.

Kjempetøft år

Sommeren er vanligvis lavsesong for klatresenteret, men etter et slitsomt år vil tilstrømmingen denne sommeren bidra positivt.

– Det har vært et økonomisk kjempetøft år for oss som bedrift, det er det ingen grunn til å legge skjul på. Koronarestriksjonene har påvirket oss veldig, blant annet gjennom at tilreisende fra andre kommuner i perioder ikke har kunnet besøke oss. At vi denne sommeren kan få god inntjeningen vil redusere underskuddet noe, sier hun.

Les forrige sak:
Stjørdals-Blink-trener Tom Dent er fornøyd med arbeidet som er lagt ned på treningsfeltet i vinter. 15. mai sesongåpner Blink borte mot HamKam. (Arkivfoto)
Marerittstart for Blink

Ligger under 1-0 ved pause

Close