6 °C Stjordal, NO
21/02/2020

Sommerutstilling hos Galleri QA

 

– Vi presenterer i år arbeider av Lorents Aage Nagelhus som er maler og grafiker. På Galleri QA i år stiller han med grafikk, tresnitt og linotrykk – i alt 50 arbeider som er til salgs. Noen av arbeidene er i farger, sier Bjørn Bratsberg som i år holder utstilling for 5. gang siden starten i 2009.

Snekker’n Boligmesse

 

Steinar Garberg og raku

– De keramiske skulpturene er laget av Steinar Garberg i raku som er en japansk teknikk. Skulpturene modelleres i sandholdig leire og brennes i en elektrisk ovn. Etter første brenning taes skulpturene ut og det blir lagt på glassur. Andre brenning skjer utendørs i en spesialbygd ovn som er egnet til formålet.

 

Det er rask oppvarming til tusen grader på 20 minutter. Etterpå taes de varme skulpturene ut med tang og da påføres de klorid. Så legges de i sagflis i tre til fire minutter og deretter i kaldt vann. Prosessen med raku er intens og gir en overraskende overflate, sier Bratsberg som er veldig glad for å kunne presentere disse arbeidene.

 

Alice Bratsberg: – Jeg liker å eksperimentere med bilder og har jobbet mye med akvarell. Jeg leter etter bildet: Er det noe som kommer til meg? Jeg eksperimenter og liker å jobbe med alle mulige teknikker. Denne sommeren presenterer jeg bl. a. bilder i akryl og blandingsteknikker.

 

– Bjørn Bratsberg, hvordan vil du omtale egne arbeider?

– Jeg arbeider med collage. Da bruker jeg plakater som jeg finner rundt omkring på reiser rundt Middelhavet enten det er Spania eller Israel rundt Middelhavet. Jeg er opptatt av gjenbruk av ting som har vært brukt tidligere.

 

– Hvorfor interessen for gjenbruk?

 

– Jeg jobbet tidligere med kulltegninger. Denne gjenbruken ser jeg som en fortsettelse av mine kulltegninger enten tingene er funnet på raskplasser eller bilopphuggerier. Jeg har hatt utstillinger av meget store kulltegninger; men jeg synes det er litt trist med alt kullet. Derfor går jeg over til farger og kan bli mer abstrakt med collagen.

 

Fra utgangspunkt i collage jobber jeg videre med bilder i akryl, sier Bjørn Bratsberg som var meget godt fornøyd med åpningshelgen da om lag 70 besøkende fant vegen til Galleri QA i Forradal som er lett å finne:

 

– Du kjører oppover Forradal til butikken. Rett bortenfor er det et skilt først til høyre og så et nytt skilt til venstre fram til Galleri QA. Åpningstider er lørdag og søndag 12 – 16 eller etter avtale på telefon, sier Bratsberg.

 

 

 

 

 

 

 

Les forrige sak:
8% trafikkvekst

  Passasjertrafikken til og Avinors lufthavner i Norge har gått opp […]

Close