11 °C Stjørdal, NO
20/09/2020

Sommerutstilling i hageidyll

Hagekonsert og utstillingsåpning fredag kveld

SPENTE UTSTILLERE: Hun er sanger, men nå også fotograf med egen utstilling. Ann Kristin Andersson (t.v.) og Hilde Gunn Valstad åpner fredag sommerutstilling i Galleri Dregsetsve på Skatval. (Foto: Einar Hugnes)

På småbruket Dregsetsve på Skatval åpner Ann Kristin Andersson og Hilde Gunn Valstad årets sommerutstilling fredag kveld.

– Det er jo så flotte omgivelser, og vi er så glade for at Liv og Einar Hugnes ønsker oss velkommen til deres nydelige hage, sier Ann Kristin Andersson. Hun har gjort klar sine fotografier til utstillingen, mens Hilde Gunn Valstad kommer med sine maleri.
– Det er litt snedig da; vi er begge fra Steinkjer, men kjenner ikke til hverandre fra tidligere, sier Andersson, som nå er bosatt i Stjørdal.

Fotofrelst

Det var da hun flyttet til Stjørdal at fotointeressen ble vekket og sitt første «ordentlige» kamera kjøpte hun for under tre år siden. Læringskurven har vært bratt siden den gang.
– Å fotografere ute i naturen gir meg en spesiell ro og glede. Mange av bildene på denne utstillingen er tatt i Stjørdals-området, sier Andersson.
Ann Kristin Andersson er profesjonell sanger, og hva er vel mer naturlig enn at sommerutstillingen innledes med en utendørs minikonsert hvor hun har med seg Inga Rennemo Johansen på piano og Gaute Skrove på fiolin.
Deretter er det skatvalsbyggen Eli Arnstad som får æren og gleden av å åpne utstillingen ved småbruket Dregsetsve.

Åpen gjennom sommeren

Det blir minikonsert, det blir utstillingsåpning og det blir full servering. Daba Café er på plass og tilbyr gjestene å kjøpe mat og drikke. Og selvsagt blir det en hagevandring.
– På åpningskvelden innbyr eier og hageentusiast Liv Hugnes til omvisning i den frodige og vakre hagen. Vi er så takknemlige for at Liv og Einar gir oss denne muligheten, sier Ann Kristin Andersson.
Utstillingen åpner altså fredag kveld og deretter blir den åpen omtrent alle helger og alle onsdagskvelder fram til midten av august.

 

Les forrige sak:
Ti fikk fartsbot på sørsida

UP varsler flere kontroller på Sørsidevegen

Close