2 °C Stjørdal, NO
20/10/2019

Sørger for bedre inneklima

– Mange aner ikke hvor tette rørene deres i boligen er av støv og smuss

RENSER OG BYTTER: Filter skal gjøres rene eller skiftes samtidig som kanaler i ventilasjon renses og sjekkes, sier Tom Erik Nilsen. Hans firma Nova Drift foretar rens og kontroll i hele fylket. RENSER OG BYTTER: Filter skal gjøres rene eller skiftes samtidig som kanaler i ventilasjon renses og sjekkes, sier Tom Erik Nilsen. Hans firma Nova Drift foretar rens og kontroll i hele fylket.

Ventilasjon i bygninger bør ha optimal funksjon. Da kreves oppfølging med rensing av avtrekksrør og vifter. Nova Drift i Stjørdal foretar dyprens av boligens eller byggets ventilasjonssystemer.

Optimalisering av inneklima er viktig uansett om man er allergiker eller ikke. Nå er det fullt mulig å få utført tørr rengjøring uten kjemiske midler eller bruk av fukt i ventilasjonsrørene. Tom Erik Nilsen og Lars Johannes Sved tilbyr dyprens av ventilasjon fra 80 til 600 millimeter rør. Da renses kanalene for støv og skitt, samtidig som vifter følges opp med filterbytte og rens.
– Vi har møtt kunder som har fått en helt annen og bedre hverdag etter utført rens. Mange aner ikke hvor tette rørene deres i boligen er av støv og smuss, sier Tom Erik Nilsen. Dyprens bør foretas hvert tredje til femte år i ventilasjonssystemene, enten det er snakk om bolig eller næringsbygg.

Starter med kanalsjekk

Når teamet fra Nova Drift i Stjørdal er ute i felt, starter de med befaring av kanalsystem eller rør for ventilasjon. Ofte har næringsbygg større dimensjoner, men det legger ingen hindring for et godt resultat. Tom Erik Nilsen sier firmaet har økt oppdragsmengden for hvert år.
– Vi utfører rens over hele Trøndelag. Sjekk av anlegg anbefaler vi en gang i året. Tilbakemeldinger fra eneboligeiere og borettslag er gode etter at anleggene blir bedre fulgt opp. Alle har krav på et godt inneklima. Spesielt kan dette med inneklima påvirke allergikere, men alle i et rom påvirkes av dårlig luft, sier Tom Erik Nilsen.

Lokal leverandør

Etter rengjøring, og sjekk av vifter byttes det gjerne filter.
– Hvor ofte bør et filter byttes i et ventilasjonsanlegg?
– Vi benytter firmaet Airflow på Hell i Stjørdal til leveranser av filter. Avhengig av type anlegg anbefales gjerne bytte av filter to ganger i året. Det er flere typer filtre i markedet. Under rens vil avfall i kanaler og rør samles i et lukket system. Vi foretar en mekanisk børsting av kanalene uten bruk av fukt og vann, sier Tom Erik Nilsen som anslår at tidsbruken på rens i en leilighet ligger på 40 minutter og en time på en enebolig.

 

Les forrige sak:
Denne bjørnen ble felt i Selbu 22. august i fjor. Nå er en ny bjørn på ferde i bygda. (Foto: Marit Kjøsnes Renå)
Filmet bjørnen fra stuevinduet

SE VIDEO av bjørn i fullt firsprang

Close