6 °C Stjørdal, NO
23/09/2020

Sørger for en smak av jul på skolen

Ole Vig-elevene inviterer til julegate denne uken

Denne uka er det åpen julegate med mye nydelig mat for salg hos elever og lærere ved Ole Vig videregående skole. I spissen for arrangementet er elevene på restaurant- og matfag. Tre av mange deltakende elever er: Lone Lenvik Faanes, Magnus Hansen-Myrmel og Marit Ånstad Arntsen. Denne uka er det åpen julegate med mye nydelig mat for salg hos elever og lærere ved Ole Vig videregående skole. I spissen for arrangementet er elevene på restaurant- og matfag. Tre av mange deltakende elever er: Lone Lenvik Faanes, Magnus Hansen-Myrmel og Marit Ånstad Arntsen.

Elevene på restaurant- og matfag ved Ole Vig videregående skole inviterer til julegate og åpen salgsdisk. Denne uka smaker det av jul på skolen med muligheter for en god handel.

De har lenge lagt planene for julemat i mange varianter. Nydelig sylte, kokt skinke, medisterkaker, varmrøkt laks og krydret svinenakke er klar enten for servering eller for salg når julegata åpner denne uka. Det stopper ikke her, for lunsjkafeen med bistro har en rekke valgbare retter. Tirsdag var elevene Guro Elverum og Laura Gustad begge i gang med å lage «gorokrus» som skal fylles med nydelig riskrem. I bistroen Pinocchio serveres dessert etter valgfrie retter.

Får skryt av lærerne

– Det er en del av pensumet hos elevene at menyer tidlig velges og utvalgte matretter bearbeides og forberedes før julegata åpner, sier lærerne Ingrid Nilsen og Einar Martin Kålen. Lærerne skryter av engasjerte og flinke elever fra Vg1 restaurant- og matfag. Medisterkakene ble også stekt ferdige tirsdag, og sylte i vakuumpakket plast ble gjort klar for salg.

Hjemmelaget dekor

Julegata på skolen får også dekor og salgsartikler fra andre studieretninger. Salgsartiklene kan være fine julegaver og anledningen passer fint til å besøke skolen ved Sandskogan. Markedet er åpent for den som vil besøke skolen. Lærerne Ingrid Nilsen og Kyrre Dybdal får sammen med elevene ytterligere assistanse fra onsdag når lærer Jan Tore Stokke fra Halsen ungdomsskole bistår.

– Våre elever på Vg1 greier nok å gjennomføre dette arrangementet greit, men ansvaret er bredt fordelt også med salg og servering til gjester som besøker oss, sier Dybdal og Nilsen. Onsdag er julegata åpen fra 10 til 13 og fra 15 til 18. Torsdag fra 10 til 13 og fredag 10 til 11.30. Lunsjkafeen og bistroen har begrenset kapasitet for servering onsdag og torsdag.

Les forrige sak:
Åtte søkere til to legestillinger

Bare én ledig plass på fastlegelistene i Stjørdal

Close