8 °C Stjørdal, NO
28/10/2021

Spar Hegra uke 43
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Sound of Music innfridde alle forventninger

SE BILDENE fra den imponerende forestillingen

Opera Trøndelags oppsetning av Sound of Music beveget og begeistret en fullsatt storsal i Kimen kulturhus på premieren onsdag kveld. Det var nesten så en måtte klype seg i armen for å forstå at dette foregikk i Stjørdal og ikke på Broadway.

The Sound of Music ble urframført på Broadway i 1959 og ble raskt en populær musikal om familien von Trapp som måtte flykte fra Hitlers nazister i Østerrike 1938-1939. Etter mange år og forestillinger ble musikalen filmatisert med Julie Andrews og Christopher Plummer i hovedrollene. Georg von Trapp blir gift med Maria og sammen med hans sju unger fra første ekteskap, flykter familien over til Sveits og videre til USA. Musicalen har mange iørefallende melodier, som fortsatt lever i beste velgående. De to melodiene som de fleste kjenner til er «Edelweiss» og «Do re mi» De spilles på radiokanaler og konserter over hele verden den dag i dag, og den vakre musikken ble laget av Rodgers og Hammestein.

Lokale krefter

Opera Trøndelag har på denne forestillingen valgt aktører fra hele Trøndelag, med hovedvekt på lokale krefter fra Stjørdal og omegn. 19 unge jenter og gutter fra Stjørdal kulturskole og Operaskolen har roller som barna til von Trapp og noviser. Det var helt herlig og fornøyelig både å se og høre ungenes skuespillerprestasjoner. En skulle tro at de ikke hadde gjort annet i sitt unge liv, enn å stå på en scene foran flere hundre tilskuere. Hvis det fantes nerver hos noen, så skjulte de det godt. Sammen med de mer etablerte aktørene skapte de en fin stemning i de tidsriktige og flotte kulissene.

Troverdig Maria

Skatvals egen Sunniva Unsgård hadde rollen som Maria. Med en solid CV som startet med at hun var mangeårig elev ved Operaskolen og operaen Olav Engelbrektsson. Via mange roller i lokale oppsetninger har hun utdannet seg både i Norge og i Tyskland. Sunniva har en nydelig stemme og hun var veldig troverdig som Maria. Som ansvarlig guvernante for von Trapp sine sju unger skapte hun en morsom og fornøyelig rolle. Nina Sætherhaug og Lars Eggen er godt kjent for oss stjørdalinger gjennom mange opptredener for Opera Trøndelag i en årrekke. Solide prestasjoner av begge to og sammen med blant andre Karianna Sommerro og de andre hovedrolleinnehaverne ble alle de kjente melodiene ivaretatt på en fremragende måte.

Proft på lyd og lys

Nevnes bør også den behagelige lyd- og lyssettingen. Bright Norway med Stein Larsen bak spakene, skapte en fin ramme rundt de ulike scenene og balansen mellom solister og orkester var hele tiden svært god. Orkesteret var håndplukkede profesjonelle utøvere som var satt opp med strykere, blåsere og slagverk. Utsøkt og balansert klang mellom de ulike gruppene, og orkestergraven foran scenen fungerer utmerket. Publikum ser ikke musikerne, som sitter dypt nede under gulvnivået, men lyden er likevel slik den skal være. Torodd Wigum dirigerte orkester og solister slik at presisjonen hele tiden var på topp.

Praktfull avskjedspresang

Operasjef Randi Spets har sittet ved roret i 20 år nå og en bedre avskjedspresang enn oppsetningen av Sound of Music i Kimen kulturhus kunne hun ikke få. Randi Spets har på disse årene bygd opp Opera Trøndelag, nær sagt på egen hånd. Opera Trøndelag med Operaskolen og alle de flotte oppsetningene som har vært på Steinvikholmen og de senere årene i Kimen kulturhus, er hennes fortjeneste. Uten Randi Spets ingen Opera Trøndelag her i Stjørdal. Mange kunne nok tenkt seg noe lignende i andre trønderske kommuner, men det ble Stjørdal og det skal hele Stjørdal være glade for. Kvalitet og profesjonalitet har vært hennes klare mål hele tiden og profesjonelt har det blitt i alle ledd, som Sound of Music er et godt bevis på.

Få plasser

Publikum har denne gangen kjent sin besøkelsestid og så godt som alle forestillinger er utsolgt. Det er noen restplasser igjen her og der, men skal du overvære denne utrolige flotte forstillingen så er det bare en ting som gjelder; løp og kjøp. Det vil garantert ingen angre på, og de sju resterende forestillingene går fram til 16. mars. Arrangørene hviler imidlertid ikke lenge på laurbærene, for allerede i juni inviteres det til gallakonsert. 14. juni settes «Tribute to Jussi Björling» opp i Kimen kulturhus.

Les forrige sak:
Stor glede blant ansatte ved DMS i Stjørdal da rivearbeidet startet ved Breidablikkvegen. Ordfører Ivar Vigdenes i maskina startet med å rive en garasje.
Full jubel for riving – nå blir det helsehus

SE VIDEO av rivingen som markerer helsehus-oppstarten

Close