-1 °C Stjørdal, NO
15/02/2019

Sp vil vokse videre

|| – Det er stort å se så mange medlemmer samlet til det første årsmøtet i Trøndelag Senterparti, sier partileder i Sp Trygve Slagsvold Vedum.||

Tomas Iver Hallem hilste velkommen og leste minneord blant annet over tidligere ordfører Johan Arnt Elverum. Så holdt han sin velkomsthilsen.

J Jeg får følelsen av årsmøte når jeg står her. Sp holder fast på lokal selvbestemmelse. Det er viktig å mobilisere til økt deltakelse i arbeidslivet for den enkelte selv og ikke minst for samfunnet som nyter godt av skatteinntektene. Regjeringen skuffer med å legge ned pelsdyrnæringen. Sp vil kjempe imot. Trøndelag har ressurser som gir oss store muligheter med mat fra land og hav. En hyllest til Senterungdommen for den store innsatsen under valgkampen! sa Hallem og overlot ordet til Trygve Slagsvold Vedum:

– Det er stort å se så mange (250 delegater) samlet nå. Vhar hatt medlemsvekst i fire år på rad og skal vokse videre. Det viser innsatsen i partiet og dette er bare starten.

Senterpartiet har utviklet noen kjernebegrep:

  • Hele Norge
  • Norsk mat
  • Beredskap
  • Nær folk

Dette er verdier vi tror på og som vi må våge å stå for. Vi skal være glade for at 70 – 80 % av alle matprodusentene i Norge støtter oss. Som parti har vi løftet beredskapen høyt opp. Internasjonalt har vi vært igjennom en rekke hendelser siden årtusenskiftet som har skapt et nytt og mer ustabilt klima. Verden opplever mer flom. Det betyr enorme endringer i det sikkerhetspolitiske bildet. Denne uka valgte flertallet på Stortinget å gjeninnføre beredskapslager for mat. Nå var det stemning for et slikt forslag. Sp har hele tida ment at det var viktig, men bare for ganske få år siden ville det ha vært umulig å få flertall for et slikt forslag. Nå fikk vi det fordi flere er opptatt av dette nå. Det er viktig å stå for noe som har klangbunn. Et annet brennbart spørsmål er tollvern. I det siste erklæringen fra regjeringen tas det til orde for å redusere tollvernet. Men uten tollvern er det ikkje lønnsomt å drive landbruk i Norge. Sp står også fast på at 2 % av BNP må gå til forsvaret. Ellers er det viktig å spørre folk om de vil bli medlemmer av Sp. Dersom alle her i salen verver to medlemmer hver, betyr det 500 nye medlemmer. Nå skal vi rette innsatsen inn mot kommunevalget neste år. Jeg gleder meg til å komme tilbake på årsmøtet om to år og treffe mange nye ordførere, hilser Trygve Slagsvold Vedum. 

Spennende Storting

Partileder Trygve Slagsvold Vedum tar seg tid til en prat før han går på talerstolen:

– Da jeg var på Skatval i sommer hadde vi store forhåpninger til et regjeringsskifte. Slik gikk det ikke. Men regjeringen har mistet flertallet i Stortinget. Det skaper en ny parlamentarisk situasjon med større makt til Stortinget på bekostning av regjeringen. Det nye Stortinget har liksom ikke fått satt seg ordentlig ennå i påvente av ny regjering som endelig kom på plass, sier Slagsvold Vedum som nå har gått løs på sin 4. periode på Stortinget siden han ble innvalg i 2005. Han ble partileder i 2014 og nyter godt av en meget erfaren stortingsgruppe under ledelse av parlamentarisk fører Marit Arnstad.

– Revidert nasjonalbudsjett blir lagt fram i mai. Da vil Sp legge fram forslag om elektrifisering av Trønderbanen. Og vi skal kjempe mot nedlegging av pelsdyrnæringen, lover han.

Les forrige sak:
|||||
– Kan ikke vente med Trønderbanen!

De kunne tatt toget fra Hell til Værnes, men valgte å […]

Close