5 °C Stjørdal, NO
19/03/2019

Spå-brettere vil møte barn og unge

|| Branninspektør Tor Buan ved forebyggende avdeling hos brannvesenet bretter spåer for harde livet, og håper å møte mange barn og unge onsdag.||

– Vi skal ha årets siste brannvernaksjon nå på onsdagen. Vår kjære Bjørnis, i full størrelse, skal til Torgkvartalet og snakke med barn og unge. Fokuset denne gangen er barn som gjennomfører brannsjekk til sine besteforeldre. Aksjonen heter «Bry deg før det brenner», sier leder for forebyggende avdeling i Stjørdal brann- og redningstjeneste (SBRT), Ole Johan Kiplesund.

Deler ut til alle

Kiplesund og hans kolleger fyller opp brannbilen sin med diverse greier som de har med seg ut onsdag. Her blir det noe for alle aldre.

– Vi har en god del ting og tang som skal gis til barn, ungdommer og voksne som blant annet kjærlighet på pinne, sjekklister og en god gammeldags spå, sier branninspektør Tor Buan som også jobber med forebyggende arbeid.

Vil treffe mange

De tøffe brannmennene har brukt mye tid de siste dagene til å brette spåer.

– Vi har sittet og brettet spåer for den store gullmedalje. Spåen er ment å være en artig gimmick der barn kan utfordre noen til å gjøre noe med brannsikkerheten i hjemmet, sier Kiplesund, som håper å treffe mange barn og unge og få inspirert dem til å gjennomføre en enkel brannsjekk hos noen dem er glad i.

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
||
Advarer mot vanskelige kjøreforhold

Særlig i lavlandet vil den hvite førjulsstemningen trolig forsvinne i løpet […]

Close