19 °C Stjørdal, NO
23/07/2019

Spansk firma bygger nye E6 mellom Ranheim og Værnes

Kontraktsverdi på cirka fire milliarder

Nye Veier AS har besluttet at Acciona Construcción S.A. skal videre til konkretiseringsfasen for E6-utbyggingen mellom den 23 kilometer lange strekningen mellom Ranheim og Værnes.

Kontrakten for dette arbeidet har en verdi på cirka fire milliarder kroner eksklusiv moms, melder Nye Veier AS.

Det spanske entreprenørkonsernet Acciona Construcción S.A. har med seg Leonhard Nilsen & Sønner AS, Multiconsult Norge AS og Acciona Mantenimiento de Infraestructuras S.A. Acciona har fra før av store oppdrag i Norge.

– Det har vært stor interesse for konkurransen, og til slutt sto vi igjen med tre konstellasjoner som var innenfor byggherrens maksimalpris. Med dette prosjektet er vi i gang i samtlige utbyggingsområder, og vi ser frem til oppstart i Trøndelag, sier administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier AS.

Konkurranse med prekvalifisering ble utlyst i desember 2017. I februar i år ble fem tilbydere kvalifisert for å konkurrere om totalentreprisen, med tidlig involvering av entreprenør. For prosjektet E6 Ranheim – Værnes ble tilbyderne dessuten invitert til å samhandle om alle deler av prosjektet i utviklingsfasen, innenfor byggherrens maksimalpris, før kontrakten lukkes som totalentreprise.

– Tett samhandling og klare forpliktelser fra toppledelsen hos valgt entreprenør er nøkkelen til suksess, sier Nye Veiers prosjektdirektør i Trøndelag, Johan Arnt Vatnan.

Ren Røros Lesmer mobil

Vatnan peker også på Nye Veiers krav til samfunnsøkonomisk lønnsomhet og viser til de betydelige kostnadsreduksjonene som er oppnådd for E6 Trøndelag. Det dreier seg om fem milliarder samlet på strekningene E6 Ranheim – Åsen og E6 Ulsberg – Melhus.

– Men vi skal enda lenger ned og kommer til å optimalisere prosjektet ytterligere sammen med totalentreprenør, fastslår Vatnan.

E6 Ranheim – Værnes skal bygges ut som trafikksikker firefelts motorvei, og dagens tre tunneler får nye løp. Strekningen planlegges for 110 km/t som tillatt hastighet.

Utbyggingskontrakten signeres i slutten av september i år. Byggestart er planlagt medio 2019, og hele strekningen ventes ferdig bygd i 2024/2025.

Les forrige sak:
Gabriel Våge Barstad (t.v.) og Thomas Haugen foran det folksomme oppfinnertorget.
Speidernes store oppfinnertorg

Potetkanon-skyting og annen action på speiderleirens siste dag

Close