8 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Spår eksplosjon av kunder: – Vil gå i ett sett hele dagen

De ansatte ved Plantasjen merker at kundene har fått plantedilla

Eirin Lian Rosvold ved Plantasjen kan fortelle at de hadde godt besøk i helgen. Eirin Lian Rosvold ved Plantasjen kan fortelle at de hadde godt besøk i helgen.

Selv om det enda er litt kaldt, strømmet folk ned til plantasjen forrige helg. Nå gleder de seg til at sesongen skal komme i gang for fullt.

Nå som vi går mot lysere tider, begynner de grønne fingrene å våkne til liv igjen. Det fikk de merke på Plantasjen, som kan rapportere om en svært travel helg.

-Vi merker godt at folk har fått plantedilla og at sesongen har begynt. I helgen var det veldig mye folk, spesielt på søndag, forteller butikkmedarbeider Eirin Lian Rosvold ved plantasjen i Stjørdal.

Forbereder seg til sesong

Rosvold opplyser om at de allerede har fått inn en del vårblomster, men understreker at det lønner seg å være litt tålmodig før man går i gang med å plante blomster ute.

-Det er mye som ikke kan settes ut enda, rett og slett fordi det er for kaldt. Det er nok derfor vi har solgt en del Stemor, fordi det er den eneste som tåler å stå ute. Det har jo faktisk snødd, ler hun.

Likevel opplever Plantasjen at kundene allerede strømmer på. Rosvold tror det er fordi de aller fleste er tørste på å begynne, og forbereder seg ved å kjøpe inn det de kan allerede nå.

-De gjør seg klare til de kan begynne å plante. Vi ser at mange kjøper planter som tåler å stå ute på dagtid når det er sol, også lar de planten stå inne om natten. I tillegg ser vi at folk kjøper en del frø til urter.

Eksplodere

Etter lavsesong gleder hun seg til tiden som kommer og spår fult kjør hver helg fremover.

-Bare i dag har det vært en del som har kommet innom, og det er masse spente kunder som gleder seg til å sette i gang med plantingen. Det er også veldig gøy for oss når kundene er så engasjerte, sier hun.

Hun opplyser at det er veldig typisk at de begynner å merke at sesongen er i gang i starten av mai.

-Fremover kommer det til å eksplodere. Da vil det gå i ett sett hele dagen og det er hele tiden noe som skjer. Vi venter at det daglig vil komme kunder som spør oss om alt fra planter til drivhus, og det synes vi alltid er like trivelig. Også er det alltid noen vi kan slå av en prat med, avslutter hun.

Les forrige sak:
Meldes om opptil 20 grader neste uke

Se værmeldingen for den kommende uken

Close