6 °C Stjørdal, NO
17/02/2019

Sparket politi i hodet

|| (Illustrasjonsfoto)||

Meråkerbygg må i fengsel etter å ha sparket politistudent, kjørt uforsvarlig, kjørt for fort og kjørt uten førerkort. 

 

I forbindelse med bråk på et utested i Stjørdal sentrum i fjor vinter ble meråkerbyggen tidlig i 20-årene utpekt som den mest aktive i et slagsmål. Da politiet skulle føre mannen bort fra uroligheten slet politiet med å få kontroll på ham. I tumultene som oppsto sparket mannen vilt rundt seg og politistudenten forsøkte å «låse» mannens føtter. Han klarte imidlertid å få løs den ene foten og sparket politistudenten hardt i hodet slik at hun falt bakover. 

Sommeren for snart to år siden var mannen fører av en bil som kjørte utfor E14 i Meråker og inn i en steinvegg. I retten forklarte mannen at det var tre andre personer i bilen og at det for andre gang i løpet av turen ble krangling mellom to av passasjerenen. Føreren fortalte at han bremset ned og snudde seg mot baksetet. I kjølvannet av dette kjørte bilen ut av veien. 

I fjor høst ble samme mann stanset på E14 i Hegra etter en gjennomsnittsmåling. Over en strekning på drøyt 1.200 meter ble bilens hastighet målt til 92 km/t i 70-sonen. 

Da mannen nylig møtte i Inn-trøndelag tingrett var det også tatt ut en tilleggstiltale. Dette dreide seg om at mannen i februar i år kjørte en personbil i Meråker uten at han hadde gyldig førerkort. Han oppga også falsk personalia da han presenterte seg som sin tvillingbror. 

Retten er tydelig på at voldsbruken mot politistudenten er det aller alvorligste av lovbruddene. For hans del teller i formildende retning at han erkjente de faktiske forholdene knyttet til denne episoden.

Meråkerbyggen ble idømt 30 dagers ubetinget fengsel og ble fradømt førerretten i seks måneder. 

Les forrige sak:
||
Siri synger VM i gang

Under den offisielle åpningsseremonien for VM i rallycross på Hell 9.juni […]

Close