3 °C Stjørdal, NO
06/12/2019

Speideraksjonen 2012

Ditt Apotek Hellsenteret  Mobil

 

– Speidernes innsats bidrar til at barn og ungdom i Liberia får utdanning, muligheter og tro på framtida. I et land hvor bare en tredjedel av barna har skolegang, er speidernes bidrag viktig for at de unge skal kunne bygge seg en framtid og få arbeid, sier Elisabeth Rasmusson, generalsekretær i Flyktninghjelpen.

Utdanner mange hundre unge

I 2011 samlet speiderne inn 1,4 millioner kroner til Flyktninghjelpens utdanningssentre i Liberia, hvor mange hundre ungdommer har fått lære å skrive og lese, i tillegg til å få trening i et yrke de kan forsørge seg og familien med. Fra 23. til 29. april vil speiderne samle inn penger til Flyktninghjelpens utdanningstilbud i Liberia.

– Norges speiderforbunds formål er å utvikle mennesker til selvstendighet og til å ta aktivt ansvar i samfunnet, og gjennom Speideraksjonen viser speiderne sitt engasjement i praksis. Det er stor aktivitet lokalt i over 200 speidergrupper under Speideraksjonen, med dør til dør-aksjon, innsamling på kjøpesentre, aktivitetsdager og mye mer, forteller Jens Morsø, generalsekretær i Norges speiderforbund.

Lykkeønskinger fra Liberia

To av fjorårets fredsprisvinnere kjenner godt til speidernes arbeid. President Ellen Johnson- Sirleaf; speidernes høyeste beskytter i Liberia, og fredsaktivist Leymah Gbowee; tidligere speider, er imponert over speidernes innsats og ønsker lykke til med årets aksjon.

Mer informasjon: www.speideraksjonen.no

Les forrige sak:
Tollfri import av korn

  Det er ifølge norsklandbruk.no flere norske bønder som dyrker korn […]

Close