0 °C Stjørdal, NO
28/03/2020

Spenstig på Spenst

De er klare for trening av også de yngste partiene. Bak fra venstre: Christoffer Skjevik, Mari Vold, Odd Fossland og Susanne Sved. Foran med ringer, Daniel og Emilie Vold.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

 

Trening for alle kan gjerne bli et fast uttrykk med Spenst sine tilbud. Fire til seksåringene har tema lek og rytme fra tidligere. Nå kommer også 9-12-åringene på banen med Spenst Kidz.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Spenst på Torgkvartalet tilbyr trening også for de yngre aldersgrensene. Fire til seksåringene skal få en god porsjon lek inn i programmet, forteller instruktør Susanne Sved som fra 2.februar tar med 20 unge treningsivrige på rytme, balanse, hinderløype og drama i en treningsform som skal være bra og morsom. Neste trinn, og ny for året er Spenst Kidz for ungdom mellom 9-12 år. Instruktør Mari Vold er klar for oppgaven med å få gutter og jenter med på torsdagens treninger fra 16.00 og utover.

– Vi skal ha friske rytmer samtidig som det skal være morsomt og trene. Vi har plass til24 deltakere så det gjelder å melde seg på, sier Vold og har denne dagen med seg barna Daniel og Emilie. Det blir Hip-Hop, sumba, street, musikk og god stemning i følge instruktøren.

Teenagers fra tretten år            
Christoffer Skjevik skal ha med seg aldersgruppen 13-16 år på tirsdager fra 15.00. Han skal ha med seg 40 deltakere i sal og på spinning.

– Vi starter opp 1. februar, og ønsker fra deltakerne vil også bli vurdert når vi skal benytte ulike treningsformer. På Teenager-partiet kan det bli dans, lettere styrketrening, sykkel og gruppetreninger, som Spenst har nærmest som et kjennemerke etter hvert.

Retter opp ryggvondt med slynge
I tillegg til et godt tilbud for de yngste treningsglade, har Spenst fokus på dette med ryggplager. Treningsansvarlig Erika Kvaale gir gjerne nyttige tips for å styrke muskulaturen slik at ryggen blir sterkere. Smerter i skulder, rygg og kne er folkesykdommer.

– Vi har topp fokus rettet mot ryggtrening der vi blir mer kjent med indre muskulatur, såkalt core, sier Erika Kvaale og Odd Fossland. Lars Berg fra Quiz-laget Roalds disipler, trener på Spenst og tester ut slynga som er ett av flere elementer for nettopp å styrke ryggen. Både alpinister, hoppere og andre idrettsfolk benytter slynge for å styrke “mellomgulvet” og andre partier av kroppen.

-Vi skal være klar over at det for noen bare skal litt trening til for å unngå ryggsmerter. Jeg vil si det så sterkt at om treningsskoene hadde blitt tatt i bruk hadde vi kanskje spart medisinering og legebesøk, sier en av instruktørene. Trening av rygg settes i system med tilbud to dager i uka. Her læres riktig løft og det fokuseres på forebygging mot skader. Mandag klokka 10.00 og torsdag klokka 15.00 er det ryggtreninger.

Gruppetrening eller individuell
Du velger selv deltakelse i gruppetrening eller individuell trening hos Spenst. Sjekk ut timeplan og treningstabeller for å finne din treningsform. Spenst har godt utdannede instruktører. Her finnes treningsmetoder som styrker hele kroppen.

-Time Energi er også for gutter. Dette er en treningstime med fokus på kondisjon og styrke, sier Odd Fossland på Spenst. Fossland sier det er viktig med variasjon for å holde motivasjonen oppe. Variert trening og allsidighet er da stikkord. Se: spenst-stjordal.no.

 

Odd Fossland og Erika Kvaale har mange varierte treningstilbud på Spenst.

Les forrige sak:
TRONDOS-direktør Torbjørn Skei og Mekonomen-sjef Leif Anders Hastadklev prøver seg som revyskuespillere på Sagatun de to første helgene i februar.
Kjente debutanter på Sagatun

  Den første fredagen i februar debuterer Trondosdirektør Torbjørn Skei og […]

Close