23 °C Stjørdal, NO
19/07/2019

Spent før prisutdeling

Lars Moa har oversatt Færøyenes bidrag til konkurransen om Nordisk Råds litteraturpris

Lars Moa har oversatt Færøyenes bidrag til konkurransen om Nordisk Råds litteraturpris. Lars Moa har oversatt Færøyenes bidrag til konkurransen om Nordisk Råds litteraturpris.

Tirsdag 30. oktober er det høytidelig utdeling av Nordisk Råds Priser i Operaen i Oslo med deltakelse av kronprinsesse Mette Marit og statsminister Erna Solberg.

De skal dele ut hver sin pris. Kronprinsesse Mette Marit deler ut den prestisjetunge litteturprisen der også Stjørdal er involvert. Lars Moa har oversatt Færøyenes bidrag «Gudahøvd» av Jóanes Nielsen. Forfatteren deltok i fjor under markeringen av Lars Moas 70-årsdag og leste et dikt fra boka dedikert til Lars.

Statsminister Erna Solberg har fått æren av å dele ut Nordisk Råds miljøpris. I tillegg skal det deles ut ytterligere tre priser.

– Bjørn Sakshaug i Foreningen Norden, hvordan vil dere markere at denne begivenheten foregår i Norge?

– Svaret er enkelt, svarer Bjørn kontant. – Storskjerm! Foreningen Norden samarbeider med biblioteket og Mållaget i Stjørdal om å vise utdelingen direkte på storskjerm. Kom til biblioteket tirsdag 30. oktober der overføringen starter rett etter Dagsrevyen kl. 19.45. Kanskje får vi et glimt av Lars som er til stede under utdelingen.

Nordisk Råd er samlet til sesjon i Oslo i disse dagene for å drøfte aktuelle saker. Prisutdelingene er et viktig innslag.

Ren Røros Lesmer mobil

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Forsvaret)
Slik går søndagens kolonner

En del militær trafikk til og fra Værnes

Close