-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Spesiell vår for årets president

Russen frykter for karakterer, eksamen og russetid

RUSS SOM FORTVILER: Russepresident Vilde Søraunet fortviler selvsagt over at russetiden kan gå fløyten, men 18- og 19-åringene har ikke gitt opp håpet helt ennå.

Russen sitter snille og stille hjemme og jobber med skolearbeid for tiden. Der forbereder de seg til vårens eksamener, men mest av alt er de opptatt av å sikre seg gode avslutningskarakterer.

– Jeg vet ikke om folk har tenkt spesielt mye på eksamenene. Men det er mange som er opptatt av standpunktkarakterene og hadde planlagt en beinhard vår for å bedre snittet det lille ekstra, sier Vilde Søraunet.

Tror på en god ordning

Hun er rødrusspresident ved Ole Vig videregående skole, og har derfor rimelig tett online kontakt med mange 18- og 19-åringer. Skolemessig føler hun at de fleste er fornøyd med måten ting løses på.
– Vi har mye egenarbeid, men det varierer litt fra fag til fag. Vi har meget flinke lærere og jeg tror de fleste har veldig stor tiltro til at skolen og lærerne får til en ordning som vi elevene kommer godt ut av, sier Søraunet.

Korrigerer hverandre

Selv kombinerer hun hjemmeskole og oppgaven som russepresident med jobb ved Skatval bosenter.
– Jeg skulle egentlig starte der til sommeren, men når situasjonen ble slik meldte jeg meg nå, sier 18-åringen som har en soleklar oppfatning av at ungdommene tar den dramatiske situasjonen veldig på alvor.
– Det er vanskelig for meg å snakke for alle, men min oppfatning er at alle ungdommene har veldig stor respekt for de beslutningene som tas og respekterer de reglene og tiltakene som er innført. Så er det alltid sånn at det er noen få som ødelegger for alle, men da tror jeg at alle er flinke til å si fra om hvordan og hvorfor ting er som de er. Generelt er det kanskje ikke så mange ungdommer som kjenner på frykten for å bli smittet, men de fleste av oss har noen nære og kjære som er i risikogruppen som vi er bekymret for, sier Vilde Søraunet.

Krysser fingrene

Bekymring er det nok en del 18- og 19-åringer som har for det som kan bli en tapt russetid.
– Mange er ganske fortvilt over at russetiden kan bli spolert, og jeg er jo det selv også. Men ingenting er sikkert ennå, så vi krysser fingrene. Vi russ bør iallfall stille opp og sørge for å etterleve alle pålegg og påvirke alle andre til dette, for da kan det jo hende at vi får med oss russetiden, sier russepresident Vilde Søraunet.

 

Les forrige sak:
Tok 18 prøver i går – ingen nye smittede

Malvik har tatt 113 koronaprøver så langt - fortsatt to som er smittet

Close