7 °C Stjørdal, NO
24/05/2019

Spets til Paris

Anna D. Alstad & co i Cell Block Tango.

 

Operasjef Randi Spets er invitert til Paris. Der skal hun fortelle om Viva La Musica og operaskole-prosjektet for hovedsponsor Total.

– Jeg er smigret. Dette er stort. Vi må ha gjort et inntrykk når vi mottar en slik invitasjon, sier Randi Spets. Turen vil finne sted i sommer.  Etter premieren på jubileumsoppsetningen ble det også kjent at Den Norske Opera skal samarbeide med operaskolen om oppsetning av Askepott. Det vil skje i Stjørdal kino.

 

Mange deltakere

Coop Storlien artikkelnivå

Ved inngangen til år 2000 var det ekstra stort trykk fra barn og ungdom for å være med på scenen i opera Olav Engelbrektsson. Operaskolen ble startet i 2001 for å gjøre scenekunst av høy kvalitet tilgjengelig for barn og ungdom. Samtidig ønsket man å motivere til videre steg innen faget. Operaskolen gir tilbud i musikkteater til gruppen 11-15 år. Samspill og scenedisiplin er vesentlig. Alt foregår felles. Øvingene fører fram mot konkrete mål med forestillinger som Viva la Musica, Tryllefløyten og Olav Engelbrektsson.

 

Mye øving

Det øves fast to timer pr. uke i skoleåret samt intensivering mot forestillinger. Kravet til kandidatene er at det må være interessert i scenekunst. Jubileumsforestillingen er full av farverike tablå. Operaskolen skal være et arnested der musikkteater utøves i glede og fellesskap.

 

Les forrige sak:
Zakia Khairhoum fortalte mange triste historier fra sitt hjemland - Marokko
En annen verden

  En annen verden For de som hadde satt av tid […]

Close