7 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

Spiller julemusikk fra 1800-tallet

Sapere Aude Guitar Duo holder konsert på Daba Café

Andreas Lines og Karl Michelson fra Sverige har dannet gitarduoen «Sapere Aude» som holder konsert på Daba Café kommende mandag. Andreas Lines og Karl Michelson fra Sverige har dannet gitarduoen «Sapere Aude» som holder konsert på Daba Café kommende mandag.

«Sapere Aude Guitar Duo» med stjørdalingen Andreas Lines og svenske Karl Michelson holder konsert på Daba Café mandag 16. desember klokken 19.00.

– Vi skal lage en julekonsert der vi henter mye musikk fra 1800-tallet. Det blir en fin blanding med kjent julemusikk arrangert for to gitarer. Men vi går også utenom 1800-tallet. Og det er heller ikke all musikken vi spiller som er skrevet spesielt for julen.

– Men vi vil velge noen melodier fra andre tidsepoker som passer inn i julestemningen, sier Andreas Lines, som kan se tilbake på mer enn fem års samarbeid med sin kollega Karl Michelson.

Duoen spiller for en stor del musikk fra første halvdel av 1800-tallet som gjerne omtales som den klassiske gitarens gullalder. På den tiden ble gitar et populært instrument brukt i mange sammenhenger. Det var både blant amatører og datidens profesjonelle utøvere.

Frankrike utmerket seg med svært mange utøvere og utallige gitarskoler. Den store aktiviteten førte også til svært mange komposisjoner for gitar. Derfor kan «Sapere Aude Guiter Duo» velge i et stort materiale.

– Nå håper vi at mange finner rom for en liten avveksling i juleforberedelsene til fordel for rolig gitarmusikk, sier Andreas Lines.

Les forrige sak:
Mann ble slått flere ganger

Navngitt mann i 30-årene er mistenkt

Close