15 °C Stjørdal, NO
21/09/2020

Splitter ny film skal friste fiskere til Stjørdalselva

SE DEN NYE PROMOTERINGSFILMEN FOR ELVA HER

Nå er det kun dager igjen til en ny laksesesong starter. I den forbindelse har det blitt laget en splitter ny promoteringsfilm for Stjørdalselva. (Arkivfoto) Nå er det kun dager igjen til en ny laksesesong starter. I den forbindelse har det blitt laget en splitter ny promoteringsfilm for Stjørdalselva. (Arkivfoto)

Under en uke før årets laksesesong starter kan vi presentere den splitter nye filmen som er laget for å promotere Stjørdalselva. Se filmen her:

– Denne filmen er produsert av Elveguiden.no, og regionalt næringsfond har vært med å finansiere prosjektet. Filmen er laget for å få frem informasjon om Stjørdalvassdraget, hvilke kvaliteter den leverer til både lokale og tilreisende fiskere, og ikke minst hvor tilgjengelig den er, sier Patrick Gimmestad Emblem som er daglig leder i Elvefiske AS.

1. juni åpner laksesesongen i Stjørdalselva, og i år blir det ekstra mye oppmerksomhet rundt åpningsdagen. Statsråd Ola Elvestuen kommer blant mange andre, ettersom den nasjonale åpningen i år er lagt nettopp til Stjørdalselva. Gimmestad Emblem, som er lakseelvekspert skryter hemningsløst av elva som renner østover fra Stjørdal.

– Stjørdalselva er en av Norges beste lakseelver, men også en av de absolutt mest tilgjengelige. Lokaliteten midt i landet, rett ved flyplass, tilbud om fiske i alle prisklasser og preferanser gjør at elven er helt unik. På grunn av posisjonen til Stjørdal Jeger- og Fiskerforening, som selger fiske på til sammen 25 kilometer elv, blir Stjørdalselva en elv med et yrende liv og det som betegnes som «folkefiske». Uansett hvilken prisklasse man har råd til, vil Stjørdalselva kunne tilby et godt laksefiske. Det er jo ikke uten grunn at elvas slagord er «Stjørdalselva – Elva For Alle!», sier Patrick Gimmestad Emblem.

Han er også veldig fornøyd med at det regionale næringsfondet har vært med på finansieringen av den nye promoteringsfilmen.

– Dette viser at næringslivet i regionen og kommunene skjønner at lakseturisme i dalføret har en betydelig innvirkning på lokal økonomi, sier Patric Gimmestad Emblem i Elvefiske AS.

Verdiskapingen er stor rundt laksefiske i Stjørdal. Elva har stor samfunnsøkonomisk betydning.

– Som et forsiktig anslag har bransjebutikkene og kolonialbutikkene en økt omsetning på 10-12 millioner i sommermånedene juni, juli og august på grunn av Stjørdalselva og laksefisket, sier Aksel Hågen Hembre ved Hembre Gård.

Beate og Aksel Hembre driver Hembre Gård og Hembre Camping. De er sammen vertskap for åpningsarrangementet lørdag 1. juni og satser stort på laksefisketurisme.

– Totalt selges cirka 15000 overnattingsdøgn i forbindelse med laksefisket. Så lenge det er liv i elva er det liv ved og rundt elva. Dette skapes av å satse på elva som næring med tilleggsprodukter som overnatting, guiding, servering og mer til. Og ikke minst med Stjørdal Jeger- og Fiskerforening som en betydelig aktør som tilrettelegger for både lokale og tilreisende fiskere med store ringvirkninger for mindre lokale bedrifter, sier Aksel Hågen Hembre.

Les forrige sak:
Alfred Larsen skal delta på Melodi Grand Prix Junior, som spilles inn i Telenor Arena på Fornebu.
Fra MGP til Lånkebanen

Rallycross-VM frir til det unge publikummet

Close