15 °C Stjørdal, NO
15/07/2020

Splitter ny turmarsj på søndag

Bjørklund er utgangspunktet for tur i flott terreng

Perly Hofstad, Randi Irene Hofstad og Anita Kyllo er sammen med Bente Haugen med i turmarsjkomiteen på Bjørklund. Søndag 25. august er det start fra grendehuset. Perly Hofstad, Randi Irene Hofstad og Anita Kyllo er sammen med Bente Haugen med i turmarsjkomiteen på Bjørklund. Søndag 25. august er det start fra grendehuset.

Det er fine turtraseer i områdene bak Koksåsen mot Banggrenda. Med utgangspunkt fra grendehuset Bjørklund blir det nå arrangert turmarsj. Opp mot Monaplassen med ny gapahuk går marsjen langs Pilegrimsleden fra Bjørklund.

Lokalt kjente i området skryter over flotte turstier og en av mange stier er Pilegrimsleden. Denne er godt vedlikeholdt og leden møter man på ikke langt fra unnarennet på Bjørkbakken. Randi Irene Hofstad, Bente Haugen, Anita Kyllo og Perly Hofstad er fire av arrangørene som lover at alt ligger til rette for en flott turmarsj.

– Det er aller første gang vi arrangerer denne turmarsjen som har oppstart på Bjørklund 25. august klokken 11.00. Deltakere på marsjen møter på Bjørklund for påmelding og registrering. Første del av traseen går langs hovedveien mot Bang. Ved avkjørsel Bjørkbakken møter vi Pilegrimsleden. Derfra er det jevn fin stigning opp mot Monaplassen, der Stjørdal Rotaryklubb har bygget og satt opp en ny gapahuk. Det er også Rotary sammen med flere som har opparbeidet og ryddet langs Pilegrimsstien. Videre går stien vestover og ned mot Hofstad skytebane inn mot Bjørklund.

– Er dette en turmarsj som alle kan delta på i fint trimterreng?

– Marsjen er åpen for alle. Vi håper på godt oppmøte fra ung og voksen. Ta gjerne hele familien med på gåtur, oppfordrer damene bak turmarsjen.

Deltakere på turmarsj oppfordres til å ta på tursko som tåler litt vått terreng.

– Det er jevnt over tørt og fint men et par steder kan det være fuktig i bakken. Kanskje blir det fint og oppholdsvær. Uansett arrangeres turmarsjen som vi håper skal bli en årlig begivenhet, sier ideskaper Randi Irene Hofstad. Denne gang skal damene ha kjøkkengjengen med på tur.

– Hvem styrer kjøkkenet og vaffelpressa under turmarsjen?

– Vi har skaffet noen vikarer til kjøkkenet slik at Bjørklund sine faste kokker skal få delta på turmarsjen. Det har også de veldig godt av, sier Hofstad mens latteren sitter løst blant damene.

Ved ankomst etter den knappe to timer lange turmarsjen er det ny registrering, premieutdeling og åpent serveringssted på Bjørklund. Komiteen har gratis premier som blir trukket ut på deltakernavn.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Vær har satt seg fast

Politiet ønsker å komme i kontakt med saueeieren

Close