15 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

Splitter nytt skolekjøkken i koronaperioden

– Dette er et stort løft for skolen

TRIVSEL PÅ KJØKKENET: Både rektor Espen Aarnes (t.v.) og driftsansvarlig Jørgen Aurheim er veldig fornøyd med utbedringene som er gjort på skolekjøkkenet i løpet av koronastengingen.

Da skolen ble koronastengt, rykket kjøkkenoppusserne inn. Nå er skolekjøkkenet helt nytt.

Egentlig skulle skolekjøkkenet ved Skatval skole pusses opp etter hvert. Kanskje kunne de begynne med det til sommeren? Men når koronapandemien slo inn, og politikerne ønsket å holde i gang lokalt næringsliv, var ikke driftsansvarlig Jørgen Aurheim tung å be.
– Jeg startet med å rive det gamle kjøkkenet den andre uken etter nedstengingen, så dette gikk temmelig fort ja, sier Aurheim.

26 år med god bruk

Nå kan han se at skolekjøkkenet, som brukes flittig, framstår i en helt annen og helt ny forfatning.
– Alt er nytt. Dette er litt av en standardheving, men det var på tide også da. Skolekjøkkenet har stått likens i alle de 26 årene skolen har stått her, sier Aurheim.
En svært så fornøyd rektor, Espen Aarnes, kan konstatere at koronastengingen har ført med seg en tydelig og positiv ringvirkning.
– Dette er et stort løft for skolen, og det var et klart behov for nytt kjøkken, sier en fornøyd Aarnes.

Bedre mat hjemme

Nå er det kommende års sjetteklassinger som blir de første som får ta nykjøkkenet i bruk av elevene.
– Men SFO bruker kjøkkenet mest, og både dem og mat og helse-lærerne er veldig fornøyde, sier Espen Aarnes.
– Vil dette føre til at skatvalsbyggene får høynet kvaliteten på matlagingen hjemme?
Rektoren er vel litt usikker på akkurat det, men forteller at elevene har hatt en del mat og helse i løpet av «hjemmeskolen», og at dette fortsatt er aktuelt framover.

Foran skjema

Nå venter driftsansvarlig Aurheim på finishen på det nye skolekjøkkenet, og den er rett rundt hjørnet.
– Det er sagt at ovnene skal komme i uke 22, som er den første uka i juni. I tillegg skal vi bytte ut det gedigne vinduet på skolekjøkkenet, men vi er iallfall mange måneder, kanskje år tidligere ute enn ved «normale» tilstander, sier Jørgen Aurheim.

Skryter av politikerne

Den driftsansvarlige ved Skatval skole er en av mange i hans rolle som har hatt litt ekstra å holde på med mens store deler av samfunnet har vært stengt ned. En svært så fornøyd sjef roser sine medarbeideres innsats og også besluttsomme politikere.
– Driftsfolkene våre gjør en strålende jobb og har stått på ekstra i de siste ukene og månedene. I tillegg er vi veldig glade for at vi har handlekraftige politikere. Kommunens vedlikeholdsplan var oppe til behandling i det aller første møtet etter nedstengningen. Det sterke signalet fra politikerne om å framskynde flere prosjekt er vi veldig glade for. Da bidrar vi til å holde driften i gang i det lokale næringslivet, samtidig som vi får gjennomført nødvendige og viktige tiltak ved våre bygg, sier avdelingsleder for bygg og drift, Geir Arne Tronseth.

 

Les forrige sak:
Båt med motorstopp kom trygt i land

Alle ombord er i god behold

Close