11 °C Stjørdal, NO
20/09/2019

Spør om legevakta

Børge Lillebo

400 personer har fått brev fra Værnesregionen Legevakt de siste dagene med spørsmål om å svare på en undersøkelse. Nå håper legevaktledelsen på svar.

 

Værnesregionen Legevakt ble etablert i 2009 som et samarbeid mellom Meråker, Selbu, Stjørdal og Tydal, og etter to års drift skal ordningen evalueres. En meget viktig del av evalueringen består av tilbakemeldinger fra brukerne.

– 100 personer i hver av de fire kommunene som har vært i kontakt med legevakten den siste tiden har fått evalueringsskjemaet tilsendt, sier medisinsk ansvarlig ved Værnesregionen Legevakt, Børge Lillebo.

 

Ta lappen

Evalueringsskjemaet består av 21 spørsmål. Disse handler blant annet om brukernes erfaringer med legevakten, om ventetid, tilgjengelighet og de fysiske omgivelsene.  Brukerundersøkelsen vil stå meget sentralt når Værnesregionen Legevakt skal evalueres, men det er flere som skal lyttes til.

– Evalueringen består av flere deler. Ansatte ved legevakten, leger og ambulansepersonell skal intervjues. Det samme skal helsepolitikere i de fire kommunene. Vi ser også på bruk av ambulanse- og legevakttjenester før og etter innføring av legevaktsamarbeidet. Alt dette i tillegg til spørreundersøkelsen, sier Lillebo.

 

Fakta om Værnesregionen Legevakt:

  • Kommunene Tydal, Selbu, Stjørdal og Meråker samarbeider om legevakt.
  • Døgnåpen legevakt for de fire kommunene. Lege til stede fra kl. 16-08 og alle helg- og høytidsdager. Ellers betjent av sykepleier.
  • Ved øyeblikkelig hjelp på dagtid vil sykepleier være til stede og hjelpe pasienter som trenger legehjelp å komme til lege så raskt som mulig.
  • Legevakten består av 6,7 årsverk fordelt på ti ansatte.
  • Værnesregionen Legevakt har adresse Kjøpmannsgata 10-12 i Stjørdal (Gjensidige-gården). Ambulansetjenesten har base i samme bygg.
  • Legevakten treffes alltid på tlf. 74 82 60 00.
  • Leder for legevakten er Unni Røkke.

Les forrige sak:
- Her er vi i godt selskap, sier f.v. Jan Borge Larsen, Ann Kristin Sollihaug, Odd Ivar Husvang og vinkelner Erik Lier.
Banken Bar åpnet dørene igjen

  - Fredag kl. 16.00 åpnet Banken Bar med nytt utseende […]

Close