3 °C Stjørdal, NO
22/10/2020

Sprinttalent nærmer seg «magisk» grense

11 år gamle Jon Forø-Sandodden fra Stjørdal imponerte under kretsmesterskapet i friidrett

KJAPP: Jon Forø-Sandodden fra Stjørdal Friidrettsklubb kunne juble etter svært god innsats under kretsmesterskapet i friidrett i Steinkjer. (Foto: Privat) KJAPP: Jon Forø-Sandodden fra Stjørdal Friidrettsklubb kunne juble etter svært god innsats under kretsmesterskapet i friidrett i Steinkjer. (Foto: Privat)

Jon Forø-Sandodden fra Stjørdal Friidrettsklubb (SFIK) vant 60-meteren under KM i Steinkjer. Resultatet var så bra at 11-åringen snuser på 1000-poengsgrensen på Tyrvingtabellen.

60-meteren gikk unna på 8,93, og det er svært bra av en 11-åring. Sandodden var 15 hundredeler foran nestemann i klassen. Tiden ga han 964 poeng på Tyrvingtabellen.

Friidrettstalentet ble også nummer to i kule og lengde. I lengdegropa strakk han seg til 4,12 meter, noe som også ga over 900 poeng på Tyrvingtabellen, som er en måte å regne poeng i ulike friidrettsøvelser ut i fra alder og kjønn, uansett hvilken gren man konkurrerer i. Passerer man 1000 poeng regnes det som svært bra.

Medaljerush

Sølvmedaljer ble det også på Vebjørn Prigge fra IL Nybrott i G12 både på 60 meter og 600 meter.

I gutter 13 oppnådde Johannes Lie-Lein fra Frosta å vinne høydekonkurransen med et hopp på 1,25 meter, mens han endte opp med bronse i lengde.

I jentenes 12-årsklasse vant Sara Sesseng fra IL Nybrott 60 meter hekk og lengde med et hopp på 3,80 meter, mens hun på 600 meter flatt ble nummer tre.

900 poeng i kule

Anna Laugen fra Frosta vant kulekonkurransen med et støt på 9,54 meter, noe som ga 900 poeng på Tyrvingtabellen. Hun gikk også til topps på 1500-meteren og høyde i jentenes 13-årsklasse.

I samme årsklasse vant også Carmen Nilsson Rismark fra SFIK 60-meteren, mens Victoria Beccer-Brandvold fra IL Nybott vant både på 60-meter hekk og lengde.

I 14-årsklassen fortsatte gullrushet, og her var det Ingrid Hastadklev Skotvoll som gikk til topps både i høyde og kule.

Les forrige sak:
Beruset tenåring ble hentet av sin bror

Gjeng festet utenfor ungdomsskole

Close