19 °C Stjørdal, NO
24/07/2021

Spar Hegra header uke 29
Header-Bingo-uten dato

Spytter inn én million i gründerbedrift

Varig Stjørdal forsikring går inn på eiersiden av Greenfox Electro AS

VIKTIG BIDRAG: Christian Røst (fra venstre) og Bjørn Ove Slind hos Varig bidrar med én million kroner til Greenfox ved Roger Gullikstad og Terje Wahl. Her signerer de investeringsavtalen. VIKTIG BIDRAG: Christian Røst (fra venstre) og Bjørn Ove Slind hos Varig bidrar med én million kroner til Greenfox ved Roger Gullikstad og Terje Wahl. Her signerer de investeringsavtalen.

Varig Stjørdal forsikring går inn på eiersiden av Greenfox Electro AS på Tangen. Bedriften startet opp for to år siden, og har allerede levert de første 50 enhetene ut i markedet.

De 200 neste skal ut hos kundene ved nyttår.

– Å levere de første enhetene allerede nå er ganske spesielt. Utviklingsfasen med slike produkter er ofte lang, men vi har hatt fokus på å tilby våre løsninger tidlig ut i markedet, sier Roger Gullikstad, hovedeier og daglig leder av Greenfox Electro AS.

Bedriften utvikler og produserer måle- og styresystemer innenfor industriell IoT (Internet of Things), som betyr at store industrielle prosesser i fremtiden kan fjernstyres via internett blant annet med hjelp av Greenfox sine styringsløsninger. Det betyr at mennesker kan erstattes av internettbaserte styringssystemer, og bedriftene vil kunne spare kostnader.

– Markedet vi opererer i nå, er leverandører til kraftselskap som kjøper vårt produkt som komponenter. Disse settes igjen inn i deres systemer, sier han.

PRODUKTET: Roger Gullikstad og hans medarbeidere har allerede sendt 50 slike styringssystemer ut i markedet, og 200 nye er snart på vei ut døren på Tangen.
PRODUKTET: Roger Gullikstad og hans medarbeidere har allerede sendt 50 slike styringssystemer ut i markedet, og 200 nye er snart på vei ut døren på Tangen.
Har troen

Varig forsikring Stjørdal har så stor tro på prosjektet at de er villige til å investere én million kroner for å bidra til at bedriften kan få utvikle seg i et ønsket tempo. Forsikringsselskapet håper naturlig nok på at investeringene skal gi avkastning om noen år.

– Egenkapital er mangelvare, og vi ønsker å bidra til å få dem i gang. Vi kaster ikke penger inn i dårlige prosjekter, men vi er villige til å ta en kalkulert risiko. Vi har troen på prosjektet og på folkene som står bak, sier Bjørn Ove Slind, daglig leder i Varig forsikring Stjørdal, eller det som på folkemunne fortsatt heter Gjensidige.

I løpet av de siste årene har Varig spyttet inn 16,7 millioner kroner i lokalt næringsliv. I tillegg kommer årlige bidrag til regionalt næringsfond og et såkornfond i Trondheim.

– Nylig gikk vi inn med to millioner til Vision Remote, og dermed er vår totale andel i det firmaet sju millioner kroner. Både dem og Greenfox opererer i kapitalkrevende bransjer, og et samlet styre hos oss står bak investeringene, sier Slind.

– Brukt lengre tid

For Gullikstad er millionen fra Varig viktig.

– Hvis de ikke hadde bidratt, ville vi brukt lengre tid på å utvikle oss. Vi har satt oss et mål om å omsette for rundt 100 millioner kroner i 2026, og da kan vi anslagsvis sysselsette 20 personer. IoT-markedet er forventet å vokse de nærmeste årene, og i 2020 sier spådommene at omsetningen innenfor dette feltet på verdensbasis vil ligge på rundt 850 milliarder kroner, sier gründeren.

I dag er fem personer fordelt på tre årsverk knyttet til Greenfox.

– Vi er fortsatt i en utviklingsfase, men målet er å tjene penger etter mellom fem og sju år, sier Gullikstad, som startet som eneeier for to år siden.

Komponentene til styringsenhetene kjøpes inn både fra inn- og utland, men settes sammen og kvalitetssikres på Tangen før de blir sendt ut til kundene.

– Den grønne dimensjonen har et sterkt fokus for oss. I dag er vi ganske alene om å tilby produkter som benytter mindre energi og ikke minst betydelig mindre materialforbruk sammenlignet med tidligere løsninger, sier han.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Omkom i trafikkulykke

Bil havnet på taket like sør for Helltunnelen

Close