15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

– Stadig flere henvendelser om mangler

Pensjonistlaget vil ha svar om eldreomsorgen

KRITISK: Penjonistlagets nestleder Kåre Børseth får mange henvendelser fra pårørende om kvaliteten på omsorgstjenestene. KRITISK: Penjonistlagets nestleder Kåre Børseth får mange henvendelser fra pårørende om kvaliteten på omsorgstjenestene.

– Det blir bare flere og flere henvendelser om mangler ved sykehjem og bosentre.

Det sier leder Per Olaisen og nestleder Kåre Børseth i Stjørdal Pensjonistlag. Nå ønsker de svar fra kommuneledelsen på fem konkrete spørsmål, som dreier seg om tema som pårørende er opptatt av.

– Vi får en rekke henvendelser, og antallet er økende, slår Kåre Børseth fast. Han er «grand old man» både i pensjonistlaget og i samfunnsdebatten. Nå er han opptatt av at han snakker den eldste generasjonens sak og ikke noe partipolitikk.

– De henvendelsene vi får; – jeg legger det nesten på meg. Dette gjelder mennesker som har slitt hele livet og som nå ikke får det de fortjener synes jeg, sier Kåre Børseth.

Opptatt av ernæring

I brevet som er stilet til omsorgsetaten tar leder Olaisen og nestleder Børseth opp fem konkrete ting.

– Vi lurer på om fastlegeordningen fungerer slik den skal. Rett som det er får vi innspill på at dette ikke er helt bra. Så er vi opptatt av mat og næring. Vi vil ha svar på om beboerne på sykeheim og bosentre får servert varm mat og kvaliteten på denne, vi lurer på om det serveres ettermiddagskaffe hver dag og så ønsker vi tilbakemelding på om kommunen benytter seg av ernæringsfysiolog som vurderer behovene til beboerne, sier Børseth, som også gjentar et spørsmål han har vært innom flere ganger tidligere.

Coop Storlien artikkelnivå

– Beboerne blir fort passive, så vi ønsker svar på kommunens holdning til aktivitører. Kropp og hjerne trenger både trim og stimulans, slår Kåre Børseth fast.

Livskvalitet

Pensjonistlagets to ledere er opptatt av trivsel og livskvalitet.

– Beboerne har dette som sitt hjem og da håper pensjonistlaget at etat omsorg legger forholdene til rette for at våre eldre får en trygg og trivelig alderdom. Vi forlanger at dette blir tatt alvorlig for det kan iallfall ikke stå på økonomien. I det seneste kommunestyremøtet klappet representantene for at økonomien i kommunen er så god, så nå har vi muligheter for å rette opp de feilene som har oppstått, sier Børseth som understreker at han møtte som vararepresentant i det aktuelle møtet.

– Men jeg klappet ikke nei, sier den engasjerte pensjonisten.

 

Les forrige sak:
Alf Daniel Moen takket nei til gjenvalg. Dermed ble det avtakking på årsmøtet til Hegra Arbeiderlag etter 18 år som leder.
Takket av etter 18 år som leder

En av de aller mest sentrale i lagets historie ønsket ikke gjenvalg

Close