1 °C Stjørdal, NO
26/10/2021

Spar Hegra uke 43
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

«Stafett for livet» blir avlyst i år

– Neste år blir stafettene kanskje ekstra viktig for, også for de som ikke er rammet av kreft

Caroline Baardsen var nestleder for stafetten på Midtsandtangen i 2019. I år blir det ingen tilsvarende «Stafett for livet». (Foto: Jan Ove Iversen)

Kreftforeningen har tatt beslutning om å ikke arrangere stafetter i 2020.

Stafett for livet er et av Kreftforeningens største arrangement og var i år planlagt i 17 byer. Konseptet baserer seg på å samle lokalsamfunn til en stor stafett for å vise støtte til kreftrammede. I Malvik skulle stafetten blitt gjennomført 29. og 30. august på Midtsandtanten. I 24 timer skulle lagene gått eller løpt for å vise solidaritet til de som lever med kreft og minnes de som har gått bort.

– Utviklingen den siste tiden har skjedd fort, og vi har nå kommet dit at situasjonen er for usikker til at det er forsvarlig å arrangere stafetter i år. Risikoen for å bidra til økt spredning av koronaviruset er for stor, sier distriktssjef Tom Anders Stenbro i en pressemelding fra Kreftforeningen Midt-Norge.

Kreftpasienter er definert som en risikogruppe, og mange av dem vil dermed ha noe høyere risiko for å bli smittet av koronaviruset enn friske personer, samt at de har økt risiko for et mer alvorlig sykdomsforløp ved smitte.

– Vår høyeste prioritet er sikkerheten og helsen til befolkningen, og vi er spesielt opptatt av å beskytte våre æresgjester, kreftpasientene. Vi kan ikke risikere at noen blir smittet av koronaviruset på våre stafetter, sier Stenbro.

Selv om stafettene ikke gjennomføres, håper Stenbro og de frivillige som har engasjert seg i å arrangere stafetten på muligheter for å markere den på andre måter.

– Vi ser på alternative måter å gjennomføre stafettene. Vi skal ha en idédugnad og henter inspirasjon fra andre land som står i samme situasjon som oss, sier Caroline Baardsen, som var nestleder for stafetten som ble arrangert på Midtsandtangen i fjor.

I Malvik deltok 37 lag, 800 deltakere, 60 fightere og 700 besøkende på stafetten på Midtsandtangen i 2019.

Fortsatt mulig å bli med som frivillig til stafettene

Selv om stafettene ikke gjennomføres som planlagt, er det fortsatt mulig å melde seg som frivillig til å bli med og arrangere stafetten i Malvik.

– Siden vi håper å få til et alternativt arrangement samme helgen hvor vi opprinnelig hadde planlagt stafetten, så har vi fortsatt behov for folk som kan bidra til dette. I tillegg vil vi starte planleggingen av stafetten i 2021 allerede fra høsten av, så vi håper mange har lyst til å være med, sier Baardsen.

Ser frem mot ny stafettsesong i 2021

Kreftforeningen er utrolig takknemlig for engasjementet og motivasjonen alle frivillige og lag har vist så langt. De håper frivillige, kreftpasienter, lag og støttespillere blir med igjen i 2021.

Distriktssjef Tom Anders Stenbro tror stafettene blir viktigere enn noen gang.

– Neste år blir stafettene kanskje ekstra viktig for, også for de som ikke er rammet av kreft. Å kjenne på felleskapet, samholdet og støtten som mange opplever under Kreftforeningens Stafett for livet kan være godt etter det vi nå står i. Vi håper folk vil ta med seg engasjementet inn i 2021, sier Stenbro.

Samtidig har de en klar oppfordring til alle i den krevende tiden vi er inne i.

– Kreftpasienter trenger støtten fra lokalsamfunnet hele veien, og spesielt i disse dager. Å vise støtte og samhold er ikke forbeholdt et arrangement som Stafett for livet, men er like viktig året rundt. Ingen skal møte kreft alene, avslutter de.

Les forrige sak:
Praktarenaen skal bli klar i god tid

I helga kommer montørene til Stjørdal

Close