2 °C Stjørdal, NO
21/10/2019

Stage Dolls til Prestmoen Kulturpark

||| Stage Dolls – Foto: stagedolls.com|De presenterer Stage Dolls og Return på Prestmoen Kulturpark lørdag 16.august. Fra venstre: Reidar Berdal, Kurt Berg, Terje Kjesbu og Jan Ivar Stræte.||

Prestmoen Kulturpark åpnet opp for de første konsertene i 2008, og har gitt mange publikummere en fin musikkopplevelse nord for Stjørdal sentrum gjennom årene. Nå utvides bygningsmassen i kulturparken med en konsertsal knyttet sammen med en saloon på området. 

Vi har jobbet hele denne uka for å forberede området til konserten 16.august. Da ankommer først en trubadur på scenen i 21.00-tiden og varmer opp tidlige gjester før konsertene med Return og Stage Dolls starter for fullt utover kvelden, forklarer Reidar Berdal og Kurt Berg fra festivalkomiteen. Sammen med Terje Kjesbu og Jan Ivar Stræte har de fire lagt ned et betydelig arbeid med oppføring av bygninger og uteområdet i kulturparken. Alle dugnadskarer og arrangører gleder seg til å ta imot publikum lørdag 16.august. Herrene garanterer også nok drikke og spisende til alle gjennom kvelden.  Forhånds billettsalg hos Lux frisør i Innherredsveien på Stjørdal. Øvrige salgsdager blir på arenaen torsdag fra 18.00- 20.00, fredag samme tidsrom og lørdag på konsertdagen fra 12.00 til 15.00 på arenaen.    

To kjente norske 80-talls band 

Stage Dolls ga ut sitt debutalbum «Soldiers Gun» med egne midler året 1985. Plata ble senere nominert til Spellemannsprisen. Oppfølgeralbumet «Commandos» kom året etter på plateselskapet Grappa. Det tredje albumet «Stage Dolls» kom ut i 1988. Etter tre år ble det fjerde albumet «Stripped» utgitt i 1991 Resten av tiåret markerte en roligere periode for bandet. I 1993 ble samlealbumet «Stories we could tell» utgitt med Morten Skogstad som fast trommeslager. På midten av 1990-tallet var bandet midlertidig oppløst. Flakne ga ut soloalbumet «Shoot the Moon», mens Storli startet booking-byrå. Bandet kom sammen igjen i 1997, men opplevde liten interesse omkring utgivelsen av sitt femte studioalbum «Dig». På 2000-tallet opplevde bandet fornyet interesse, og samlealbumet «Good times» ble utgitt. I 2004 kom et nytt studioalbum, «Get a life» hvor de fortsatte med et lydbilde inspirert av klassisk amerikansk radio-rock. Eksempler på låter som Stage Dolls har gitt ut:  «Hart to hart», «Too late for love», «Highway of life», “Hard to say goodbye” og “Wings of steel”. 

Return er rockebandet fra Stange i Hedmark. Bandet ble startet i 1980, og hadde sin storhetstid på siste halvdel av dette og begynnelsen av 90-tallet. De hadde i denne perioden flere singler inne på norske hitlister, og var blant de norske bandene som solgte best. I 2000 kom bandet tilbake etter en pause med et samlealbum og enkelte spillejobber, i 2005 med nytt studioalbum og i 2008 med enda et samlealbum som også inneholder en DVD med opptak fra en konsert i Hamar i 2007. Bandets musikkstil har gjennomgått minimal forandring gjennom nesten tre tiår; det har holdt fast ved den typiske 80-tallsrocken, med stort innslag av såkalte power ballads. Kjente låter er : «Bye bye Johnny», « Sing me a song». Return var stadig på farten og spilte for fansen der ute. I tillegg var de også i studio for å demo-innspille låter til en muligens ny plate. Under en konsert på Kapp den 25. juni 2004, gjennomførte Return to nye låter – Save The Heart og Every Little Step – for første gang live. Vinteren 2004 gikk Return i studio for å spille inn et helt nytt album. Ferden gikk til Space Valley Studio og sammen med Henning Ramseth produserte de det nye albumet som fikk tittelen “Return” og som ble klart for salg 6. juni 2005. Return gjennomførte et akustisk live-opptak i ærverdige Hamar Teater i 2007. 

Året 2 0 0 8 “Best of…Both Worlds” ble utgitt. Albumet inneholdt en ny Best Of-CD med gamle Return-hits og et akustisk live-opptak fra 2007 på DVD. Return har de siste årene gjennomført en rekke konserter, og bestemmer seg i 2009 for å ta en pause på ubestemt tid. Fra 2012 har Return vært på veien, nå ankommer de Prestmoen Kulturpark sammen med Stage Dolls. 

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
||
Ei ny tid i emning for kulturhuset

Siden nyttår 2006 har han arbeidet kontinuerlig for å realisere det […]

Close