13 °C Stjørdal, NO
10/07/2020

Nå blir det flere kontroller

Den nye kontrollstasjonen på Einangsmoen er offisielt åpnet

Avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Frode Børstad, fikk æren av å klippe snora på Einangsmoen kontrollstasjon. Avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Frode Børstad, fikk æren av å klippe snora på Einangsmoen kontrollstasjon.

Den nye kontrollstasjonen ved Einangsmoen betyr en opptrapping i antall kontroller på E14.

– Dette vil jeg si er starten på en mer omfattende kontrollvirksomhet. Tidligere har vi hatt en plass på Tovmodalen på Teveldalen og har brukt mye tid på reising. Det blir nok hyppigere kontroller nå, varsler avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Frode Børstad.

Seks millioner

Stjørdalingen kom fra regionkontoret i Molde for å klippe snora på den nye kontrollstasjonen på Einangsmoen. Drøyt seks millioner kroner er brukt for å realisere stasjonen, som vil bli flittig brukt av vegvesenet, men også tolletaten og politiet er glade for at plassen nå er etablert.

– Denne stasjonen gjør det mye mer lettvint for oss, og gjør det enklere. I tillegg har jo statsråden signalisert at grensekontroller skal prioriteres, og grenseovergangen på E14 er landets fjerde største. Dessuten får vi her en god plass for å samarbeide med politi og toll, som har tilgang til fasilitetene her. Det er gjennom samarbeid med de andre etatene at vi blir bedre og at vi kan nærme oss målet om null drepte og hardt skadde i trafikken, sier Børstad.

– Betyr dette at dere kun blir å se på denne stasjonen framover?

– Det betyr det ikke. Vi kommer til å være synlig lenger øst, og vi har også moderne teknologi som gjør at vi vil være til stede, sier Frode Børstad.

Flere muligheter for UP

Til stede på E14 vil garantert også Utrykningspolitiet være i tiden framover.

– Denne stasjonen er et kjærkomment tilskudd til oss. E14 er en av våre prioriterte strekninger, og denne plassen bedrer mulighetene for oss, sier UP-sjef i Trøndelag, Anders Sjøtrø.

Hommelvikingen er tydelig på at kontrollvirksomheten skal opprettholdes, minst, langs E14, og stasjonen på Einangsmoen løser også ytterligere et problem.

– Når vi skal ta til sides tunge kjøretøy er det ikke mange muligheter på E14. Da fylte vi tidligere opp en busslomme eller en parkeringsplass, men her får vi god plass til å ta inn de vi må ta inn, sier Anders Sjøtrø.

– Gjør denne plassen det mer forutsigbart for råkjørerne ved at det blir her UP har sine kontroller framover?

– Det blir her, men det blir mange andre steder også. Vi vil benytte oss av de andre plassene langs veien, og ikke minst har vi en videobil som patruljerer mye både langs E14 og resten av regionen, sier Sjøtrø.

Les forrige sak:
Toppscorer Mats Lillebo og trener Roar Vikvang er veldig klare for en tøff cupbatalje på Levanger onsdag kveld.
Forventer et «annet» Levanger-lag

Klart for lokaloppgjør i cupens andre runde

Close