6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Starter med ny vaksinegruppe om to uker

– Vi starter i uke 20 med innkalling av gruppe 5

Illustrasjonsfoto

Vaksineringen går framover i Stjørdal og det er per 3.mai vaksinert 4771 personer med første dose, av disse er 846 helsepersonell. Totalt 1775 har fått andre dose.

I uke 19 blir Stjørdal kommune ferdig med gruppe 4 (aldersgruppe 65 pluss og med alvorlig underliggende sykdommer). I uke 20 går de videre til gruppe 5 (64 til 55 år)

– Det har kommet positive tilbakemeldinger fra helsemyndighetene angående økning i doseleveranser i juni, juli og august. Men det er dessverre lite doselevering i uke 19, opplyser vaksinekordinator Stina Mostervik i en pressemelding.

Vaksinerer kun med Pfizervaksinen 

Aztra Zeneca-vaksineringen er fortsatt stanset i Norge, og det er bestemt at helsepersonell som har fått førstedosen, skal få Pfizervaksinen som 2.dose.

Disse dosene vil bli satt med 12-ukers intervall fra 1.dose Aztra Zeneca. Dette vil si fra uke 20, 21 og 22 i Stjørdal.

Tid mellom vaksinedosene

Det har kommet nye retningslinjer for tid mellom vaksinedosene, men disse trer ikke i kraft før vi har kommet til gruppe 8.

– Alle prioritetsgruppene med underliggende sykdommer skal ta begge dosene innen 6 uker, det er først når vi kommer til gruppene uten underliggende sykdom at det forlenges til 12 uker mellom 1. og 2. dose, forklarer Mostervik.

Det kalles fortsatt inn via folkeregisterlisten og har gått nedover i aldersgruppene etter FHI’s anbefalinger.

– Vi starter i uke 20 med innkalling av gruppe 5 og alle i gruppe 4 har fått tilbud om vaksinen, opplyser hun videre.

Uttrekkslister fra fastleger

Mostervik forklarer at vaksineteamet har mottatt uttrekkslister fra fastlegene i Stjørdal kommune angående prioriteringsgruppe 5, pasienter i alderen 64 til 55 år.

For å sikre at alle får det tilbudet de skal ha så ønsker de følgende:

  • At personer med underliggende sykdommer tilhørende risikogruppe 5 følger med om de blir innkalt de neste ukene
  • At personer med fastlege i andre kommuner med disse sykdommene tar kontakt

Dette er risikogruppe 5: 

Kronisk leversykdom eller betydelig nedsatt leverfunksjon, Immundempende behandling som ved autoimmune sykdommer, Diabetes, Kronisk lungesykdom, inkludert alvorlig astma som har medført bruk av høydose-inhalasjonssteroider eller steroidtabletter siste året, Fedme med kroppsmasseindeks (KMI) på 35 kg/m2 eller høyere, Demens, Kroniske hjerte- og karsykdommer (med unntak av høyt blodtrykk) og hjerneslag.

Les forrige sak:
||
18 personer har omkommet i trafikken så langt i år: – En markant nedgang

- Dessverre ikke sett den samme positive utviklingen for antallet hardt skadde

Close