-3 °C Stjørdal, NO
29/02/2020

Starter nytt studietilbud

Utdanningen skal styrke trøndersk reiseliv

SAMARBEID MED LOFOTEN: - I et samarbeid med Lofoten tilbyr vi nå et nytt yrkesrettet høyere utdanningstilbud i reiseliv i Stjørdal, sier Jostein Rolfseng Hagen ved Ole Vig videregående skole. SAMARBEID MED LOFOTEN: – I et samarbeid med Lofoten tilbyr vi nå et nytt yrkesrettet høyere utdanningstilbud i reiseliv i Stjørdal, sier Jostein Rolfseng Hagen ved Ole Vig videregående skole.

– Fra høsten oppretter Ole Vig vg. skole et nytt yrkesrettet utdanningstilbud i reiseliv i Stjørdal, forteller Jostein Rolfseng Hagen ved Ole Vig videregående skole.

– Dette er et samarbeid mellom Ole Vig videregående skole i Stjørdal og Lofoten Reiselivfagskole som tilbyr Norges eneste fagskoletilbud i reiseliv. Ole Vig tar startetappen, men vil i neste omgang overlate ansvaret til Fagskolen Trøndelag, forteller Jostein Hagen.

Et møte under et seminar sådde idéen om et samarbeid. Studietilbudet i Stjørdal kan tas på deltid over to år i Stjørdal. Det er også tilbud om studium på heltid i Lofoten. Søknadsfrist for kommende studieår 2019/2020 er 15. april. Skulle det være ledige plasser i Stjørdal etter 15. april, vil det være løpende opptak for å fylle opp til utpå sommeren.

– Stjørdal starter med 20 studieplasser. Det er et 2-års studium som gir 60 fagskolepoeng, sier Jostein Rolfseng Hagen.

– Hvem er studietilbudet rettet mot?

– Det ferske studietilbudet er først og fremst rettet mot ansatte i reiselivsnæringa i Trøndelag i dag.

– Hvorfor kommer dette tilbudet?

– Dette tilbudet blir satt i gang for å heve kompetansen i reiselivstilbudet i Trøndelag som må stille sterkere i den krevende konkurransen. Vi er opptatt av en praktisk rettet utdanning. Derfor er fagskolen et veldig godt utgangspunkt, sier Jostein Rolfseng Hagen.

Les forrige sak:
John Valstad (med ballen) scoret seiersmålet for Fram mot Røros fredag kveld.
Seier i generalprøven

Slo Røros åtte dager før de møter Blink 2

Close