11 °C Stjørdal, NO
27/06/2019

Starter treningstilbud for kreftpasienter

TRENINGSGLEDE FOR KREFTPASIENTER: Med infomøte i morgen og oppstart neste torsdag vil «Treningsglede» være et tilbud for tidligere og nåværende kreftpasienter. Fra venstre daglig leder ved Spenst Stjørdal Gry Fossland, kreftsykepleier Karin Storflor, tidligere kreftpasient Eva Grøntvedt og kreftsykepleier Rigmor Wostryck.

 

– Vi er spente og håper og tror at dette skal bli et vellykket tilbud. Ideen er at «Treningsglede» skal bestå av pasienter som både har og har hatt en eller annen form for kreft, og vi ønsker også å invitere pasienter fra nærliggende kommuner til å delta. Dette betyr at blant annet hommelvikinger og frostinger er hjertelig velkommen til å være med. Vi bygger prosjektet stein for stein, og målet er at deltakerne skal få både en fysisk og en psykisk gevinst. Mestring og samhold er de to viktigste stikkordene, forteller daglig leder ved Spenst Stjørdal Gry Fossland.

 

Både trening og samtaler

Det var Helse Midt-Norge som for noen måneder siden tok kontakt med treningssenteret for å dyrke ideen om et treningstilbud for kreftpasienter. Siden har foretaket vært en viktig støttespiller i prosessen med å starte opp tilbudet. Kreftkoordinatorene Karin Storflor og Rigmor Wostryck samt tidligere kreftpasient Eva Grøntvedt er blant de viktigste drivkreftene til at «Treningsglede» starter opp neste torsdag.

Coop Storlien artikkelnivå

 

– I startfasen vil det største fokuset være på den fysiske treninga og foreløpig har vi satt opp torsdager kl. 11 som tidspunkt for samlingene. Fra høsten vil vi også utvikle det psykiske aspektet ved prosjektet i form av månedlige samtaler mellom pasientene og noen ganger med kreftkoordinatorene. Hele tiden vil vi styrke samholdet i gruppa, og deltakerne får muligheten til å legge opp sitt treningsprogram individuelt, sier ildsjelene.

 

De som ønsker å benytte seg av tilbudet må beregne å betale en liten sum, men får til gjengjeld et klippekort som de kan benytte når som helst. Det er ingen bindende påmelding og pasientene deltar så mye og så ofte som de selv ønsker. Man må heller ikke ha deltatt på tidligere rehabiliteringskurs for å være med i gruppa.

 

– Under samtalene som starter i høst vil vi ta opp ulike krefttemaer, f. eks. bivirkninger av cellegiftbehandling. Vi har tro på at dette vil være et fint tilskudd i den pågående behandlingen til de som er rammet nå, mens tidligere pasienter kan berette om egne erfaringer. Totalt sett er vi sikre på at det er en helsegevinst for nåværende kreftpasienter å være sammen og kunne snakke med andre som også har vært i den samme situasjonen, mener Fossland.

 

Infomøte kl. 1730 i dag torsdag

Allerede i morgen kveld inviterer Fossland og ildsjelene til et infomøte om treningstilbudet. Møtet starter kl. 1730 og vil foregå i lokalene på Spenst.

 

– Som sagt er alle interesserte hjertelig velkommen til å delta på dette møtet. Her vil de få all informasjon om «Treningsglede», og vi kan garantere at tilbudet blir startet opp uansett hvor mange som melder sin interesse. Vi har et stort mangfold i kompetansen til instruktørene her på senteret, blant annet utdannende leger, legestudenter og folk med mastergrad i bevegelsesvitenskap. I tillegg til bidragene fra ildsjelene og kreftkoordinatorene vil alle pasientene som tar del i treningstilbudet dermed få et skreddersydd opplegg både fysisk og psykisk, smiler Gry Fossland.

Les forrige sak:
Hvem blir årets Lucie?

  I 20 år har Lucie spredd sin vakre Tårnarie utover […]

Close