16 °C Stjørdal, NO
23/05/2019

Statoil dobler på Tangen

Byggeleder i Statoil, Olav Sandvik ser en fordobling av kvadrat bygg reise seg på Tangen. Hovedentreprenør HENT as oppfører det 12 000 kvadrat store bygget for Statoil drift nord.

 

 

Statoil med drift nord på Tangen i Stjørdal har blant annet Åsgard, Mikkel, Heidrun, Kristin, Norne, Urd, Njord og Snøhvit i tillegg til Alve- og Yttergryta feltene i sin portefølje. Dagens bygg har for lengst blitt for lite for driftsorganisasjonen på landsiden. I april 2010 startet Statoil sin utbygging på Tangen der de tre “vingene” som nå påbygges representer 400 nye åpne kontorplasser med utvidelse av kantine og nytt kjøkken.

 

Kan huse nær 1000 medarbeidere            
Prosjektleder Anne Kirkbakk sier det nye bygget gir 12 000 nye kvadratmeter over tre plan til kontor, kantine, kjøkken, tekniske rom og kjelleretasje. Byggeleder Olav S. Sandvik følger prosjektet fra start til mål.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Vi startet med såkalt injeksjonspæling i april i fjor. Det er støpt til sammen 570 pæler som bærer konstruksjoner og byggekropp. Under kjeller er det anlagt kulverter for teknisk utstyr og rør i bygget. Vi dobler nå kapasiteten i forhold til det eldre bygget og prosjektet utføres i 3 entrepriser, sier Olav S. Sandvik hos Statoil på Tangen. Fasaden utføres med teglstein og trepanel i samme utførelse som det eldre bygget. Innflytting i det 12 000 kvadratmeter store tilbygget med “tre vinger”, skjer først høsten 2012, og erstatter modulbygg som i dag huser ansatte.

 

Vi er godt i gang med en byggeprosess som vil resultere i langt bedre arbeidsforhold for de ansatte. Det er valgt en løsning med åpne kontorløsninger i bygget som får kantine og nytt kjøkken i første plan med kontor og møterom i plan 2 og 3, avslutter byggeleder Olav Sigurd Sandvik og prosjektleder Anne Kirkbakk.

 

Omtrent slik vil det ferdige bygget fremstå klart til innflytting høst 2012.

 

Les forrige sak:
På vei langs Kirkeveien inn mot Lilleøyan gårdsmuseum. Snart halvveis til Nordkapp.
Norge på langs på traktor

    De hadde knapt parkert sine traktordoninger på tunet før […]

Close