9 °C Stjordal, NO
20/01/2020

Statsråd fikk med seg klare ønsker tilbake

Fikk lære om utfordringer og muligheter hos Værnes Respons

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup var mandag på besøk i Stjørdal. Her sammen med IT-leder i Værnesregionen, Elin Wikmark Darell, og koordinator ved Værnes Respons, Trond Lundemo (t.h.). Digitaliseringsminister Nikolai Astrup var mandag på besøk i Stjørdal. Her sammen med IT-leder i Værnesregionen, Elin Wikmark Darell, og koordinator ved Værnes Respons, Trond Lundemo (t.h.).
Åpent Hus Høy

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup fikk med seg tydelige meldinger tilbake etter sitt besøk i Stjørdal mandag.

Velferdsteknologi og nyskapningen Værnes Respons sto på digitaliseringsminister Nikolai Astrup sin kjøreplan i Stjørdal mandag ettermiddag. Med varaordfører og partikollega Ole Hermod Sandvik (H) som vert, fikk Astrup en innføring av Værnes-modellen fra koordinator Trond Lundemo og IT-koordinator Lars Tore Hallan.

IT-leder i Værnesregionen, Elin Wikmark Darell, utfordret ministeren på å finne smartere og enklere løsninger.

– Vi må forholde oss til ni utgaver av statens standardavtaler. Det tar mye tid. Her trengs det forenkling. Vi etterspør plattformer og mobilitet, kom det fra den tydelige IT-sjefen.

Etter en orientering i rådhuset gikk turen over til legevakta for nærmere orientering om det praktiske arbeidet. Til slutt gikk turen hjem til Trine og Leif Ekren i Stjørdal sentrum. Her fikk ministeren møte en bruker av velferdsteknologi.

Etter seansen i Stjørdal dro Nikolai Astrup videre til Malvik der han møtte besøkende ved Malvik Senter. Statsråden skal denne uka besøke fem forskjellige fylker for å få med seg lokale innspill.

Les forrige sak:
Dette bildet ble tatt ved gasskula i Molovika søndag. Mandag ettermiddag er det i følge vår tipser på stedet enda mer parkeringskaos på stedet. (Foto: s-n.no-tipser)
Parkeringstrøbbel ved gasskula

Badegjester sørger for kaos i Molovika

Close