10 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 37

Statsråden ble imponert over skolen: – Da gjør dere en god jobb

95 prosent av elevene på linjen fullførte i fjor

Venstres tredjekandidat Torgrim Hallem (t.v.), Bjørg Sissel Kvannli fra Meråker videregående skole, stortingsrepresentant André Skjelstad (V) og statsråd Guri Melby hadde mye å snakke om da de møttes til en kjapp prat om skolepolitikk. Venstres tredjekandidat Torgrim Hallem (t.v.), Bjørg Sissel Kvannli fra Meråker videregående skole, stortingsrepresentant André Skjelstad (V) og statsråd Guri Melby hadde mye å snakke om da de møttes til en kjapp prat om skolepolitikk.

Ved Meråker videregående skole var gjennomføringsgraden på idrettslinjen 95 prosent i fjor. Med 80 prosent av elevene på hybel, er tallet oppsiktsvekkende høyt.

Landsgjennomsnittet er også høyt, men ligger åtte prosent lavere enn resultatet i Meråker.

– Det er vanskeligere å øke fra 90 til 95 prosent, enn fra 70 til 75. Jo nærmere hundre prosent man kommer, desto vanskeligere er det. Blant annet må det legges mer til rette for individuell tilpasset oppfølging. Når dere oppnår 95 prosent, da gjør dere en god jobb. Spesielt med så mange hybelboere, sier kunnskapsminister Guri Melby fra Venstre, og titter bort på rektor Bjørg Sissel Kvannli, som nettopp hadde holdt en innledning om hvordan de tenker og jobber ved den videregående skolen i Meråker.

Elevtjeneste

80 prosent av elevene ved skolen bor på hybel. Rektoren fortalte blant annet om matlagingskurs, helgesamlinger for å bli kjent og hygienekurs som noe av det som står på agendaen når 16-åringene kommer flyttende til bygda. Likevel er det nok den menneskelige siden skolen scorer aller best på.

– Vi har en elevtjeneste som følger opp og besøker elevene på hybelen. I tillegg iverksetter vi tiltak med gang når det dukker opp uventet fravær eller det kommer bekymringsmeldinger. Vi er en liten skole med mange voksne som lett oppdager om noen sitter mye alene, sier Kvannli.

Selv om de voksne ved skolen er viktige ressurspersoner for elevene, er skolen nøye på at putesying ikke er noe de skal drive med.

– Vi er opptatt av at elevene skal bli selvstendige, robuste og lære seg til å håndtere utfordringer. De må lære selv, men vi hjelper dem hele veien, sier hun.

Oversøking

Meråker videregående skole tilbyr skiskyting, langrenn og skyting kombinert med studiespesialisering. I tillegg tilbyr skolen også årsstudium i idrett sammen med Nord universitet, som mange av videregåendeelevene fortsetter med etter endt skolegang.

Enkelte år har skolen slitt med liten søkning. I år var situasjonen ganske annerledes.

– Vi har aldri så god søkning på landslinjen i langrenn som i år. Vi opplevde oversøking, og i år har vi 90 langrennsløpere på videregående skolen og 35 ved Nord universitet, som vi samarbeider med. Totalt har vi 125 langrennsløpere ved skolen, noe som gjør oss til et av landets største langrennsmiljøer, sier Kvannli.

Statsråd Melby merket seg erfaringene fra Meråker.

– Vi er opptatt av at de videregående skolene skal være en kompetansehub. Skolen er en drivkraft for mer enn bare skolen, og i Meråker er skolen knyttet til høyere utdanning og næring. Det synes jeg er spennende, sier hun.

Les forrige sak:
Under ett år etter at hun bestemte seg for å gi ut sin første låt, har Lovise Fredrikke Kilen gitt ut sin andre låt som på en uke har passert tusen lyttere på musikkplattformen Spotify. Foto: Ragnhild Ingstadbjørg
Nå har Lovise sluppet ny singel: – Låten handler om å gå inn i noe skummelt

Ni måneder etter den første singelen er Lovise Fredrikke Kilen klar med en ny

Close