8 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Ungdomsskole stenges – Ukjent smittekilde

– Det er løpende kontakt mellom rektor, smittesporingsteamet, elever og foreldre

(Illustrasjonsfoto)

Etter smittetilfellet ved Halsen ungdomsskole i går har det kommet to nye positive tester. Smittekilden er ukjent, og rektor ved Halsen ungdomsskole har måttet stenge skolen.

Stjørdal kommune har i dag bekreftet to nye positive tester, og begge er nærkontakter av eleven som ble bekreftet smittet tirsdag. De smittede er henholdsvis i 40-årene og 60-årene, og satt allerede i karantene.

En klasse samt lærere ved 10. trinnet på skolen har blitt satt i nærkontaktkarantene, mens to klasser på samme trinnet har blitt satt i ventekarantene. En klasse i 8. trinn, elever som har valgfag ved Stokkan ungdomsskole og lærere har også blitt satt i ventekarantene.

Les også: Nytt smittetilfelle – Ungdomsskoleelev smittet

Stenger skolen

Totalt langt har 64 personer blitt satt i nærkontaktkarantene og 124 har blitt testet. Som følge av situasjonen har rektor ved Halsen ungdomsskole i samarbeid med etatsjef måtte ty til å stenge skolen.

– Her hadde vi ikke noe valg. Det er løpende kontakt mellom rektor, smittesporingsteamet, elever og foreldre, sier kommunedirektør Tor Jakob Reitan.

I tillegg har hele 8. trinn på Stokkan ungdomsskole blitt sendt hjem.

Les også: Karantenen oppheves – Ungdomsskole åpner igjen

Smittesporing pågår

Reitan oppfordrer innbyggere til å være mer skjerpet på å følge nasjonale retningslinjer de neste dagene. Han varsler at et felles krafttak fra innbyggerne kan stoppe videre smittesporing.

– Jeg vil understreke dette fordi smitteoppsporing pågår og smittekilden er fortsatt ukjent. Tallene for nærkontaktkarantene og smittekarantene kan endres raskt siden situasjonen er under utvikling, sier Reitan.

Les forrige sak:
Elleve tatt i kontroll. Én blir anmeldt for to forhold

Høyeste hastighet målt til 70 km/t

Close