-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Sterk debut i Birken

Hallgeir Martin Lundemo ble nummer ni den 58 kilometer lange UltraBirken.

 

Mens de fleste har mer enn nok med de 22 kilometerne som Birkebeinerløpet representerer, løp Lundemo den såkalte UltraBiken på nesten 58 kilometer. Etter målpassering var Lundemo sånn passe fornøyd.

 

– Det er gøy å kjenne på litt fart, men 57,7 kilometer blir litt i korteste laget for meg. Dessuten er løypa litt for flat og det blir mye grus i stedet for terreng. Da blir beina stive, smiler Lundemo og får i seg næring etter målpassering.

 

Han var med teten de første fem km før han valgte å roe ned og løp sitt eget løp. Petter Furan fra Stjørdal deltok også i sitt første Birkebeinerløp. 20-åringen løp inn til sterke 1,31,25 og hadde tolv minutters margin til merketiden (gjennomsnittstiden av de fem beste i klassen, samt 25 prosent):

 

– Jeg hadde håpet på en tid under 1,30, men er likevel fornøyd med innsatsen. Det ga faktisk mersmak. Jeg vurderer å melde meg på Birkebeinertrippelen til neste år. Målet er å ta merket i alle tre disiplinene, sier mannen som aldri drev med aktiv idrett som unggutt.

 

Det var først etter at han begynte på Krigsskolen i Oslo at han ble bitt av treningsbasillen for alvor.

– Jeg har deltatt i Storsylen Opp i Tydal, samt noen mindre løp. Om 14 dager skal jeg løpe Tryvann Opp eller Oslos bratteste som det også heter. Jeg liker utfordringene med bratte oppoverbakker, sier Petter Furan.

 

Totalt 5741 løpere kom til mål i den 15. utgaven av Birkebeinerløpet. 658 løp HalvBirken, 77 løp Ultrabirken og 804 løp Barnas Birkebeinerløp. Daglig leder i Birkebeinerløpet, Rune Bergsodden, konkluderer med at deltakerne er positive til den nye løypa.

 

Blant annet er starten flyttet fra Sjusjøen og ned til Birkebeiner skistadion. Weldu Negash Gebretsadik fra Moss vant herreklassen på tiden 1,10,10, mens Veronika Blom fra SK Vidar var raskeste dame på 1,22,07.

 

 

Les forrige sak:
Askepott i Olavshallen

  Denne gang et samarbeid mellom Kamfest, Den Norske Opera & […]

Close