7 °C Stjørdal, NO
22/08/2019

Sterk krefthistorie på temakafé

Ekteparet Petter og Grethe Spolén forteller om den tøffe kampen mot kreften

KREFTOVERLEVER: Petter Spolén forteller sin sterke historie på temakafé for kreftrammede onsdag kveld. Han har med seg kona Grethe som også bidrar med sine erfaringer fra den vanskelige tiden. KREFTOVERLEVER: Petter Spolén forteller sin sterke historie på temakafé for kreftrammede onsdag kveld. Han har med seg kona Grethe som også bidrar med sine erfaringer fra den vanskelige tiden.

– Petter og Grethe fikk beskjed om at det nok ikke ville gå bra med Petter og kreften. Men det gjorde det, sier Kaja Hovde Bye i Kreftforeningen.

Den sterke historien om kreftoverleveren Petter Spolén, kona Grethe og hele familien er tema når det inviteres til temakafé for kreftrammede i Stjørdal på onsdag kveld.

– Petter og Grethe fikk beskjed om at de måtte samle hele familien og si det som må sies og gjøre det som måtte gjøres, for dette ville nok ikke gå bra. De deler sin historie og hvordan de mestret hverdagen og livet med en alvorlig sykdom, forteller Kaja Hovde Bye.

Hun håper mange møter opp, enten de er kreftrammet, er i familie med noen kreftrammede, eller har interesse av å høre en sterk historie.

– Temakafé er en møteplass i Stjørdal kommune for kreftrammede, pårørende og etterlatte. Vi tar opp kreftrelaterte temaer og byr på ulike kulturelle innslag. Kom innom for en kopp kaffe og en matbit – og hyggelig samtale med andre som har erfaringer med kreft, sier Bye.

Kafeen drives av Kreftforeningens frivillige. Det kreves ingen påmelding og tilbudet er gratis.

Coop Storlien artikkelnivå

I Stjørdal har temakaféen eksistert i snart fire år, og foregår i lokalene til Frivilligsentralen. Det er gjerne et kreftrelatert tema på kveldene, blant annet seneffekter, mestring og det nyeste innen forskning.

– Her kan man møte likesinnede for en samtale og en kaffekopp, eller høre på spennende foredrag, sier Kaja Hovde Bye.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Promillefritt på morgenen

34 kontrollerte - alt i skjønneste orden

Close