11 °C Stjørdal, NO
04/08/2020

Sterk nordtrøndersk innsats!

EBW, European Birdwatch ble arrangert over hele Europa, og i Nord-Trøndelag ble det lagt ned en stor innsats fra ivrige observatører. Her gjeldt det å se flest arter og antall fugl. Yngste deltakere var i 10-11-års alder og eldste deltaker var 89 år. Ingeborg Kristine Leinhardt (bildet) er født i 1924 i Innbygda Selbu, bor i Stjørdal og blir 90 år neste sommer. Her kikker hun i teleskop på Tautra.

 

Det ble i alt registrert 104 fuglearter og det var ikke uventet gjessene som var i flertall i form av grågås og kortnebbgås. Noen av observatørene deltok begge dager under EBW, og på søndagens lille happening på Hernesøra ved Tautra ble det kaffe på termos og en fugleprat. To av de yngste deltakerne var Kristine B. Williksen og Vegard Holan som utgjorde to av fire på vinnerlaget. Vinnerlaget ble behørig overrekt premier av leder Kjell Thore Leinhardt under full applaus.

 

«The Winning Team» bestående av Ingvild Buran, Rolf Terje Kroglund, Kristine B. Williksen og Vegard Holan presterte i løpet av en 12 timers økt å observere hele 67 fuglearter. På de to neste plassene kom Bjørn S. Tanem med 59 arter og Knut Krogstad med 57 arter.

Les forrige sak:
Lederen for HVU-gruppa på Stjørdalen, sersjant Nilsen (foran) sammen med nye HV-ungdommer.
Nye HV-ungdommer

  Heimevernsungdommen (HVU) er et fritidstilbud for ungdommer mellom 16 og 21. Det […]

Close