18 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Sterk økning i flytrafikken

Foto: Gaute Bruvik/Avinor
I mars reiste i alt 3 652 679 passasjerer til eller fra en av Avinors flyplasser. Dette er en vekst på 8,8 prosent i forhold til mars i fjor. Innlandstrafikken til og fra Avinors lufthavner økte med 10,4 prosent og utlandstrafikken med 6,1 prosent.

-De høye veksttallene skyldes også at påsken falt sammen med mars i fjor. Reiseaktiviteten er mindre i påsken, hvilket forklarer noe av veksten i mars i år sammenlignet med samme måned i fjor, sier pressesjef Sindre Ånonsen.

Avinors største lufthavn, Oslo lufthavn, Gardermoen, hadde en vekst på 9,3 prosent i mars i forhold til samme måned i fjor. Stavanger lufthavn, Sola hadde 10,9 prosent, Bergen lufthavn, Flesland 10,3 prosent, og Trondheim lufthavn, Værnes 9,4 prosent.

De regionale lufthavnene hadde i snitt en vekst på 5,7 prosent. På de minste lokale lufthavnene var veksten i snitt 7,6 prosent.

Veksten i flybevegelser i mars var på 5,3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Coop Storlien artikkelnivå

Hittil i år har det reist over 9,6 millioner passasjerer til og fra Avinors lufthavner. Det er nesten 8 prosent flere enn i tilsvarende periode i 2010.

Les forrige sak:
Faksimile fra nabonytt.no
Årets trener i Skaun

  Torsdag hadde Buvik il felles sesongavslutning for ski, håndball og […]

Close