-1 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Sterkt første år for Mega

|| STOR OMSETNING: – Vi er svært godt fornøyd med 99 millioner kroner i omsetning i vårt første fulle driftsår i Torgkvartalet, sier butikksjef Frank Sollie i Coop Mega.||

– Vi er veldig fornøyde med 2017, selv om vi gjerne skulle passert den «magiske» hundremillionersgrensen. Men et par måneder i sommer med begrenset parkering tok fra oss den muligheten. Likevel var Stjørdal et av mange steder der Coop hadde stor fremgang i fjor, sier Sollie og ramser opp.

– Vi er største Mega-butikk i Midt-Norge. Prix’en på Hell er Midt-Norges største Prix-butikk. Og Coop Extra på Evja er største butikk i sitt slag i hele landet. Vi opplever en betydelig omsetningsvekst sammenlignet med det Coop hadde i det gamle samvirkelaget. Og vi har en omsetning som nærmer seg det dobbelte av hva ICA hadde i sitt siste full driftsår. Vi nyter godt av å drive dagligvarehandel i et stort kjøpesenter. Interne endringer gjorde at Narvesen stengte. Det har gitt oss en kraftig vekst i tippomsetningen, smiler Sollie som har ambisjoner om å vokse videre.

– Vi har fantastiske ansatte som virkelig står på for å gi kundene en god handleopplevelse, og med utvidelsen av senteret får vi stadig vekk nye kunder som ønsker det lille ekstra og betjent ferskvaredisk med gode råvarer, sier butikksjefen som forteller om jevnlige varepåfyll hver dag.

– Ferske grønnsaker og frukt hver dag. Ellers er det et jevnt påfyll av andre varer og fisk. Vi er veldig godt fornøyd med fasilitetene for varelevering der vi har lagt inn en ekstra miljøinnsats med å ta vare på avfall, sier Sollie som er godt fornøyd med den positive utviklingen i Coop.

168 millioner i utbytte

Omsetningsrekord gir rekordstort kjøpeutbytte! Medeierne i Coop Midt-Norge får i disse dager utbetalt 168 millioner kroner i kjøpeutbytte og medlemsfordeler for 2017. Det er en økning på 43 millioner kroner sammenlignet med 2016. 2017 ble et rekordår for Coop Midt-Norge, som med sine 97 butikker i 19 kommuner er den største handelsaktøren i Trøndelag.

 – Vi er svært fornøyd med 5,6 milliarder i omsetning, og at vi øker vår markedsandel i Trøndelag. Coop har lyktes godt i dagligvaremarkedet det siste året, og vår lavpriskjede Extra har vært vekstvinner flere år på rad. Kombinasjonen av lave priser og stort utvalg har åpenbart slått an hos kundene, sier Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt-Norge, som konstaterer:  

– Når det blir omsetningsrekord øker kjøpeutbyttet til medlemmene. Coop er den norske dagligvarekjeden som er annerledes. Vi tror på deling med våre 186.000 medeiere her i Trøndelag. Og alle kan bli medeier. Det er derfor ekstra hyggelig å jobbe i Coop når overskuddet deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte utbetalt. Medlemmene er våre beste kunder, og hver og en har bidratt til at vi i år igjen kan betale ut et rekordstort kjøpeutbytte, sier Skei.

Coop Midt-Norge utbetaler i år kjøpeutbytte til sine medlemmer i dag 18. januar. Pengene blir satt inn på den enkeltes medlemskonto, og medlemmene velger selv om de ønsker å ta ut pengene, eller om de vil spare dem til en hyggelig rente.

Stor medlemsvekst

Coop Midt-Norge økte medlemstallet fra 158.000 til 186.000 medlemmer i 2017, hvorav 21.000 kom inn gjennom fusjonen med Coop Steinkjer. Coop Midt-Norge fikk i tillegg 7.000 helt nye medlemmer.

Medlemskapet blir stadig utviklet med nye samarbeidspartnere og tilbud. De siste årene har også flertallet av kundene gått over til å bruke Coops medlemsapp, der kundene kan følge med på tilbudskuponger, medlemstilbud og opptjente fordeler.

– Coop jobber kontinuerlig med å tilby våre medlemmer medlemsnytte både i Coops egne butikker og gjennom samarbeidsavtaler med eksterne aktører. Det er derfor gledelig å se at medlemmene har stor nytte av våre partnere i tillegg til kjøpeutbyttet, sier Torbjørn Skei.

 

Les forrige sak:
||
Utforkjøring i Hegra

En bil gikk rundt og havnet på taket etter en utforkjøring […]

Close