11 °C Stjørdal, NO
19/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 24

Stifter akvarieklubb

 

Den er eneste i sitt slag i Nord-Trøndelag.

– Mange har akvarium og gir opp p.g.a. for mye arbeid. Da gjør de ting feil. Ting kan forenkles. Vi skal dele erfaringer, sier den erfarne akvaristen, kanskje mest kjent som Norgesmanager for Nazareth.

 

Under stiftelsesmøtet ble det slått fast at nedslagsfeltet i utgangspunktet blir Selbu  – Stjørdal – Meråker – Åsen.  Klubben meldes inn i NAF – Norges Akvarieforbund (NAF). Styret består av gamle kjente. Saur blir leder, Roger Finanger og Jan Ove Hjelseng styremedlemmer. Kasserer blir Øyvind Mæhresmo og Guri Storiøen sekretær.

 

-Vi ønsker å nå ut til akvaristene. Det er mange av oss her i Stjørdal. Kanskje ønsker noen å drive med oppdrett. Vi vil selger noe fisk imellom oss, noen kjøper på dyrebutikk, andre i Trondheim. Vi har planlagt ekspedisjon til Sverige. Det blir auksjoner, foredrag og film. Det er oppretta egen facebook-side, påpeker Saur.

 

Både Finanger og Saur har fisker fra Afrika. Under avisas besøk i Finangers residens mellom Stjørdal og Hegra bisto Saur som fødselshjelp for en såkalt munnruger. Hjelpemidler; en kopp og en sprøyte.

-Vi ønsker å ha et tilbud til alle som interesse av akvarium – man trenger ikke være redd for ikke å være ”proff nok”, understreker Saur.  

 

Roger Finanger, hunden Sara og Ernst Saur gleder seg til Stjørdal akvarieklubb blir svømmedyktig.

 

Les forrige sak:
Cupthriller mandag

  Det ligger spennende muligheter både sportslig og økonomisk i det […]

Close