14 °C Stjørdal, NO
15/07/2020

Stifter forening for parkinson-rammede

Statistikken viser at det «skal» være 113 potensielle medlemmer

Det er så langt ikke formelt valgte interimsstyret hos den nye parkinsonforeningen i Værnesregionen består av Ingeborg Grøm (fra venstre), Torbjørn Akersveen, Øystein Pettersen, Peggy Bye, Hallgeir Viken, Hans J. Hammerhaug, Jan Wengstad og Knut Susegg. Det er så langt ikke formelt valgte interimsstyret hos den nye parkinsonforeningen i Værnesregionen består av Ingeborg Grøm (fra venstre), Torbjørn Akersveen, Øystein Pettersen, Peggy Bye, Hallgeir Viken, Hans J. Hammerhaug, Jan Wengstad og Knut Susegg.

En ny parkinsonforening vil inkludere potensielle medlemmer i Værnesregionen. Det blir stiftelsesdato 28. august med mål om å skape både aktiviteter og tilby likepersonarbeid.

Leder av arbeidsgruppen Torbjørn Akersveen orienterte nylig fremmøtte på Kafe Smile på Sjøsiden. Møtets tema var relatert til den forestående etableringen av en ny forening for personer med parkinson. Jan Anders Austad er leder i Inntrøndelag Parkinsonforening og vil bistå når den nye foreningen med nedslagsfeltet Værnesregionen skal stiftes. Torbjørn Akersveen vil lede arbeidet.

– Ut i fra beregningene våre skal det være statistisk 113 potensielle medlemmer som er rammet av denne sykdommen i Værnesregionen. Det vil derfor være et behov for å etablere denne foreningen med utgangspunkt i Stjørdal, sier pensjonert oberst i Forsvaret, Torbjørn Akersveen. Stemningen på møtet var entydig positiv til en stiftelse.

Datoen 28. august er allerede klar når det foreslåtte interimsstyret samles til stiftelse av foreningen. Trolig blir møtet holdt på Kafe Smile.

– Det er viktig å være klar over at møtet klokken 10.00 den 28. august er åpent for alle med relasjon til parkinson, enten man selv har sykdommen eller at pårørende ønsker å møte. Det skal velges interimsstyre og lages utkast til arbeidsprogram. Aktuelle tilbud fra foreningen kan på sikt være medlemsmøter, samtalegrupper, besøkstjeneste, likepersonarbeid, bassengtrening, stavganggrupper og andre aktiviteter. Tema vil også bli egenandeler for tjenester privat eller offentlig, sier Torbjørn Akersveen.

Allerede har 30 personer og ni støttemedlemmer meldt sin interesse for den nye foreningen. To av de lokale potensielle medlemmene er Peggy Bye og Mariann Reberg.

– Vi gleder oss til å bli medlemmer i en ny forening. Det er fint at behovene blant parkinsonrammede løftes høyere på dagsorden. Dette blir spennende å bli en del av videre, sier Peggy Bye og Mariann Reberg.

 

Les forrige sak:
Stjørdal er en attraktiv by og kommune, og rangeres som den fjerde mest attraktive i Trøndelag.
Fjerde mest attraktiv i Trøndelag

Nummer 50 i "Kommune-NM"

Close