9 °C Stjørdal, NO
26/05/2019

– Stikk innom og hent en sekk med ved

|||| Det produseres ved i sekker for å selge fra den nye selvbetjeningsbua. Fra venstre: Pål Anders Frigaard, Lise Nikolaisen, Jo Lyseid og Tonny Bergquist.|Skikkelige arbeidskarer må ha en kaffetår innimellom. Tonny Bergquist (t.h.) og Jo Lyseid har alltid kaffe å by på til gjestene også.|Det blir ikke mange fem-minutters pauser for Pål Anders Frigaard som jobber mye med veden.||

Denne glade gjengen sørger for at du får vinterveden din enklest mulig. Nå kan du hente sekker med 40 liter ved døgnet rundt ved Fides i Meråker. Mange har kjøpt grønnsaker og poteter fra selvbetjeningsbuer i dalføret. Nå kommer Fides med vedbua.

–  Jeg tror ikke det finnes mange slike buer for vedhandel, sier Jorulf Kvaal, som er avdelingsleder ved Fides i Meråker. Nå håper han å ha en løsning for Vipps-betaling oppe å gå temmelig snart. Inntil det er på plass ligger det lapper i postkassa, og du får en faktura i posten i etterkant. Kvaal har tro på at dette kan bli et populært tilbud, og tenker ikke bare på mårråkbyggene.

– Det er veldig mange hytter i Meråker, og vi ser for oss at dette kan være attraktivt for hyttebrukerne. Derfor skal vi spesielt sørge for at bua er godt fylt opp på fredagsettermiddagene når vi tar helg, sier Kvaal.

1.500 sekker

Veden og vedbua er et typisk eksempel på nyskapning fra Fides-gjengen. Trailere med 40 kubikkmeter råmaterial kommer fra Sverige. På Tømmeråsmyra, noen hundre meter øst for Extra-butikken i Meråker, kappes og pakkes veden i 40-literssekker.

Coop Storlien artikkelnivå

– Siden jul har vi fått til cirka 1.500 sekker, og det er faktisk noen som har begynt å handle fra bua vår også. Omtrent uten null markedsføring er ikke det så verst, sier Jorulf Kvaal.

De pliktoppfyllende medarbeiderne lager også poser med hjemmelaget tennbriketter.

Vedarbeid gir muskler

Det står ikke på arbeidsviljen hos Fides i Meråker. Pål Anders Frigaard er kappesjef, mens Tonny Bergquist er knallgod på å pakke veden i sekker. Godt, gammeldags kroppsarbeid gjør at musklene blir større og større. Men det er ikke bare de to som jobber hardt ved Fides i Meråker.

– Vi er totalt åtte medarbeidere, pluss Alfhild Østby og meg, sier Jorulf Kvaal. Han er opptatt av at de åtte skal ha meningsfulle hverdager og har fokus på at bedriften skal utvikle seg.

– Vi må ta nye steg og gå litt videre. Det handler om å være oppfinnsomme og finne nye oppgaver, samtidig som vi selvsagt er veldig interessert i å høre fra de som muligens har oppgaver vi kunne utført, sier Kvaal.

Ønsker seg besøk

Fides-sjefen i Meråker er opptatt av at bedriften skal være en synlig aktør i bygda.

– Vi er alltid på tilbudssida, og det blir viktig framover. Vi er åpne for de oppdragene vi kan ta, både store og små. Spesielt er det av interesse med enkle rutinejobber, sier Jorulf Kvaal, som også understreker at dørene er vidåpne for alle som ønsker å stikke innom.

– Vi ønsker oss besøk. Kaffen er stort sett bestandig varm og det kan også bli litt fliring, sier Jorulf Kvaal.

 

 

Les forrige sak:
||
Mann pågrepet etter å ha slått kvinne

Politiet i Trøndelag melder fredag kveld om en hendelse som omtales […]

Close