12 °C Stjørdal, NO
05/06/2020

Stilig avslutning av blueshelga

Ola Lauvås og hans gjeng med imponerende punktum

De unge stjerneskuddene Ola Lauvås og Sofie Venæs utfylte hverandre perfekt helt fremst på scenen under avslutningskonserten av årets Blues in Hell. De unge stjerneskuddene Ola Lauvås og Sofie Venæs utfylte hverandre perfekt helt fremst på scenen under avslutningskonserten av årets Blues in Hell.
Volvo XC60-020620-mobil
Volvo XC40-020620-mobil

Godt opplagte musikere under ledelse av trompetist Ola Lauvås og i selskap med vokalist Sofie Venæs leverte en forrykende avslutning på årets Blues in Hell i en velfylt Vektersal i Kimen søndag kveld.

Musikerne tok et entusiastisk publikum med på en unik musikalsk reise som de selv har satt sammen. Her var en del kjente låter som var «blånet» for anledningen og fremført i nye drakter. Det var velkjente toner med lett referanse til 80-tall som Michael Jackson og noen overraskelser. Musikerne presenterte med andakt «Evevy Breath You Take» av Sting.

Gjennom de siste årene har Ola Lauvås samlet mange inntrykk både fra et 2-årigskoleopphold på Birka Folkehøgskole i Sverige før tre år med studier ved Leeds College of Music. Nå lar han denne lærdommen komme hjemstedet til gode i selskap med svært dyktige musikere som Jan Inge Tjørhom på bass, Arne Skognes på slagverk John Oddstein Aune på gitar og pianisten Sven-Kristian Bakken.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Under konserten presenterte han en låt skrevet til sine engelske venner; «Goodbye my friends». Det ble variert med musikk av en gammel kjenning fra Kimen med Bo Kaspers og sang av Sofie Venæs.

For musikerne kunne glede seg over at Sofie Venæs hadde tatt turen fra Oslo for å synge sammen med dem i et meget vellykket samarbeid. Hennes vare stemme ble løftet frem og fikk briljere i dette musikalske landskapet. Hennes bidrag høstet rungende applaus.

Ola Lauvås og hans meget kompetente musikere la sin sjel i å skape en trivelig avslutning av blueshelga i Kimen. Unge Lauvås tok humoristisk med publikum inn i sin musikalske verden og hvordan musikk ble skapt under studiene. Ola Lauvås og John Oddstein Aune avløste hverandre med soloinnslag på trompet og sologitar. Med solid komp i ryggen kunne de utfolde seg.

Ola Lauvås og Sofie Venæs hadde dessuten en duett som høstet stor lykke med «Should I stay og should I go» for ikke snakke om «Smooth Operator» av Sade. Lauvås takket for oppdraget med æren av å spille avslutningskonserten under blueshelga. Han satte pris på å spille sammen med sine dyktige musikere og ikke minst vokalist Sofie Venæs som satte en ekstra spiss på konserten. Og han takket lydmester før avslutningsnummeret «Halleluja I love you so» i en svingende versjon.

Styreleder Jon Uthus oppsummerte innledningsvis en vellykket 28. bluesfestival med totalt 10.000 besøkende på alle arrangement. Han er stolt av at et 30-tall artister er under 30 år.

– Da passer det godt å avslutte med Ola Lauvås på 24, sa en fornøyd styreleder.

Publikum fikk oppleve musikk på høyt nivå i en forestilling som strakte seg over drøyt halvannen time og takket med taktfast applaus som ga et ekstranummer.

Det var en stor opplevelse å høre disse lokale musikerne som vi ser fram til å høre ved en senere anledning.

Les forrige sak:
TØFT: Anita Reinan er en av få kvinner i et mannsdominert truckers-miljø. Neste helg er hun arrangør for tidenes første treff for «trucks» og amerikanske veteranlastebiler på Prestmoen. Med seg i bakgrunnen har hun blant andre Palmer Steinar Bjerkli (fra venstre), Jan Ivar Stræte og Reidar Berdal. Her sammen med Bjerklis 1984-modell Peterbilt 359.
Mekker treff for de barskeste bilene

Anita er "enslig" dame blant tøffe biler og menn

Close