19 °C Stjørdal, NO
11/08/2020

Stiller lag for første gang på 17 år

Lånke ILs damelag i håndball gjør comeback

For første gang på 17 stiller Lånke IL seniorlag for damer i håndball, bak fra Maria Nesbø, Malin Nygård, Rikke Nervik. Åshild Sandnes, Marianne Bjøringsøy, Maria Grendal, Kine Uthus Tronseth, Kari Kyllo Wognild og Lisbeth Reitan, foran fra v. Guri Wangberg, Marit Stuberg Braseth, Jannicke Mæhre, Anne Sætnan, Camilla Lereggen og Ingunn Wangberg Melhus. Foto: Frank Skaufel For første gang på 17 stiller Lånke IL seniorlag for damer i håndball, bak fra Maria Nesbø, Malin Nygård, Rikke Nervik. Åshild Sandnes, Marianne Bjøringsøy, Maria Grendal, Kine Uthus Tronseth, Kari Kyllo Wognild og Lisbeth Reitan, foran fra v. Guri Wangberg, Marit Stuberg Braseth, Jannicke Mæhre, Anne Sætnan, Camilla Lereggen og Ingunn Wangberg Melhus. Foto: Frank Skaufel

Lånke ILs damelag i håndball gjør comeback med 20 spillere.

Ifølge handball.no spilte Lånke ILs damer sin siste kamp i Lånkehallen i 10. mars i 2002. I fjor begynte spreke håndballinteresserte veteraner igjen å fable om å stable et damelag på beina.

– Vi trente litt sammen i fjor, og spilte noen treningskamper. Samtidig begynte vi å snakke om å danne et serielag denne sesongen, sier Lisbeth Reitan, som er spillende trener for laget.

Spillende trener Lisbeth Reitan ser frem til kampen mot SHK på søndag. Foto: Frank Skaufel
Spillende trener Lisbeth Reitan ser frem til kampen mot SHK på søndag. Foto: Frank Skaufel
Gjennomsnittsalder på 34

31-åringen er en av jentene som trekker snittalderen ned.

– Laget består av tidligere håndballspillere som blant annet har bakgrunn fra SHK, Stjørdals-Blink og Selbu. Selv spilte jeg for både Stjørdals-Blink og SHK. Gjennomsnittsalderen på laget ligger på rundt 34 år, og det er bare et par av spillerne som ikke har barn, forteller hun.

At det var stor interesse for at Lånke igjen skulle få et damelag, er det liten tvil om.

– Vi er rundt 20 spillere, og vår ambisjon er å ha det moro, sier Reitan.

Møter SHK

I den første seriekampen ble det seier 22-16 mot Sparbu, men Reitan frykter at søndagens kamp i Lånkehallen mot SHK2 kan bli tøffere. Unge jenter med stor løpskapasitet kan gjøre det surt for de mer erfarne spillerne fra Lånke.

– Vi frykter at det vil gå fort på SHKs returløp, men har vi en god dag og fart i beina kan det gå bra, sier hun.
SHK, Selbu og Hegra er blant lagene Reitan frykter kan bli de verste å bryne seg på denne vinteren.

– Selv om vi er med for å ha det moro, består laget av spillere med høyt konkurranseinstinkt. Det er mer moro å vinne enn å tape, sier hun.

Håper barna møter

Et av poengene for Lånke IL er å vise barna i klubben at også voksne kan drive med håndball.

– Arrangementet på søndag er lagt opp slik at barna spiller sine kamper før oss, og så kan de etterpå se damekampen vi skal spille. Vi tror det er viktig at barna kan ha seniorlag å se på, både blant damene og herrene, og derfor håper vi mange kommer for å heie på oss på søndag, sier Reitan.

Les forrige sak:
BERGTATT: Ole Martin Rosvold Haugen håper bokstavelig talt å bergta publikum med sin julekonsert i Bergskleiva. (Foto: Laffen Jensen)
20-åring med egen konsert i bunkersen

Ole Martin Rosvold Haugen holder årets julekonsert i Bergskleiva

Close