17 °C Stjørdal, NO
29/09/2020

Se video: Stirret moskusen rett i øynene

Anne-Karin og ektemannen hadde moskusen omtrent på panseret

Denne moskusen kom helt inntil bilen til ekteparet Langsåvold. (Foto: Anne-Karin Langsåvold)

Anne-Karin Langsåvold fra Meråker hadde litt av en opplevelse tirsdag ettermiddag. Da hun nærmet seg Stugudal på vei hjem fra hytta i Ålen dukket plutselig en svær moskus opp rett ved siden av, og etterhvert rett foran, bilen ekteparet kjørte.

– Vi ante fred og ingen fare, og akkurat der kom den plutselig opp fra veigrøfta og utpå veien foran oss. Vi bråbremset, og havnet helt inntil den, sier Langsåvold.

Litt av en opplevelse på tur hjem fra hytta for Anne-Karin Langsåvold. (Arkivfoto)

Varaordføreren i Meråker har aner fra Ålen og var på vei over Riastveien mellom Ålen og Stugudal da det gedigne dyret dukket opp.

– Jeg har sett moskus på flere hundre meters avstand på Dovrefjell tidligere, men dette var helt utrolig. Det var snakk om to meter. Den sto rett foran oss, og vi stirret hverandre i øynene. Etterhvert gikk den forbi på siden av bilen og tuslet etterhvert bort, forteller Anne-Karin Langsåvold.

Nea Radio skrev tirsdag om observasjon av moskus i Tydal mandag kveld, uten at noen var så kloss på den som ekteparet Langsåvold.

Statens Naturoppsyn (SNO) mener at moskusen mest sannsynlig kommer fra Sverige.

– Dette skal være den nest største oksen som holder til i Funäsdalen og den pleier å dra på vandring på denne tiden av året. Det ble også observert moskus i Brekken for et par år siden og de tror at det er den samme som er observert i Tydal, sier Tydal-ordfører Jens Arne Kvello til Nea Radio.

Anne-Karin Langsåvold har såvidt summet seg etter opplevelsen da vi snakker med henne på vei hjem fra Ålen.

– Jeg rakk ikke å tenke så mye der og da, men etterpå har jeg tenkt på at dette var litt av en opplevelse. Moskusen skal jo ikke være oppi dette området, og det at vi fikk se den i så lang tid på så nært hold er helt utrolig, sier Langsåvold.

Les forrige sak:
I gang med å finne etterfølgeren

Ikke låst til verken formasjon eller nasjonalitet

Close