Stjal 248.000 kroner fra bedriftens kasse

|| Illustrasjonsfoto||

I løpet av en periode på nesten tre år forsynte den betrodde medarbeideren seg med nesten 250.000 kroner fra bedriftens kasse. Nå må han i fengsel.

 

Stjørdalsmannen, som er i midten av 50-årene, hadde ansvar for kasseoppgjør i firmaet hvor han var ansatt. I løpet av perioden fra januar 2012 og fram oktober i 2014 tok han 248.000 kroner i kontanter fra firmaets kasse. Dette skjedde ved at han produserte kredittnotaer for fiktive returer av varer fra kunder. Deretter slo han inn kredittnotaene på kassen og tok ut kontanter og brukte til privat formål.

Mannen tilsto alle forhold da han møtte i Inntrøndelag tingrett nylig. Det store beløpet og at underslaget foregikk over en lang tidsperiode teller i skjerpende retning når tingretten avsier straffen. Han har beholdt pengene selv, samtidig som hans arbeidsgiver har blitt påført tilsvarende stort tap. 

Retten er av den oppfatning at dette normalt kvalifiserer til ubetinget fengsel i 120 dager, men de har funnet noen formildende omstendigheter. Blant annet har mannen erkjent alle faktiske forhold, og ikke minst ligger forholdet langt tilbake i tid.

Etter en totalvurdering fastsatte retten straffen til fengsel i 90 dager. 60 av disse dagene gjøres betinget, slik at mannen må sone 30 dager i fengsel. I tillegg må han betale tilbake 248.000 kroner til sin tidligere arbeidsgiver i løpet av to uker. 

Les forrige sak:
||
Hektisk jobb med å åpne sluker

- Det er størst utfordringer på flata, sier Per Olav Tømmerås […]

Close